9ο Φεστιβαλ Κερασιου του Δημου Σωστου

Θεσμός πλέον το Φεστιβάλ Κερασιού στο Δήμο Σώστη που φέτος διανύει την ένατη χρονιά λειτουργίας του. Ένα τριήμερο εκδηλώσεων με πρωταγωνιστή το κεράσι στο δημοτικό γήπεδο Ασωμάτων από τις 12 μέχρι και τις 14 Ιουνίου ενώ ήδη είχε πραγματοποιηθεί το τουρνουά ποδοσφαίρου στις 30 και 31 Μαΐου.

Επιτυχές μπορεί να χαρακτηρισθεί το φεστιβάλ το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι.

Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Σώστου Καδή Ισμέτ καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους τονίζοντας ότι « η 9η Γιορτή Κερασιού, μια άκρως πετυχημένη και ενδιαφέρουσα γιορτή για τα τοπικά προϊόντα, σημαματοδοτεί τόσο τη διαφύλαξη της παράδοσης όσο και την αξιοποίηση του πολιτισμού μας, προνομιακού μέσου για την τοπική ανάπτυξη και ευημερία. Βασική αλλά και σταθεπή επιδίωξή μας είναι η ανάδειξη προσπαθειών των κερασοπαραγωγών της περιοχής μας. Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στα προηγούμενα έτη και η ακτινοβολία της γιορτής, πιστοποιούν πως οι προσπάθειες πάντα επιβραβεύονται και βάζουν τα θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον των εκλεκτών προϊόντων του τόπου μας. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι για όλους θετικό έναυσμα, προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις τοπικές μας δράσεις, καθώς αποτελούν εγγύηση για ποιότητα ζωής στην περιφέρεια, για συλλογικά επιτεύγματα και αναπτυξιακή πρόοδο της ευρύτερης περιοχής μας. Τα κεράσια του Δήμου μας έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να ξεχωρίσουν, να διακριθούν και να κατακτήσουν σημαντικά μερίδια στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της γιοτής. Σας καλωσοπίζουμε στο Δήμο μας. Εύχομαι να περάσετε ωραία και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.»

Ακολούθησαν χαιρετισμοί επισήμων κια απονομές πλακεττών και μουσικοχορευτικά προγράμματα που συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο. Να σημειωθεί βέβαια ότι η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων του φεστιβάλ έγινε την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 8 το βράδυ με επίδειξη τοπικών χορευτικών σχημάτων και προσκεκλημένη την Τουρκάλα τραγουδίστρια, Τουμπά Εκινγζί. Την ερχόμενη μέρα, Σάββατο13 Ιουνίου επί σκηνής ανέβηκαν το συγκρότημα «Βόρειος Ήχος» και Τούρκος τραγουδιστής ενώ την Κυριακή 14 Ιουνίου το πρόγραμμα εκλείσε με τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και τους Τούρκους ερμηνευτές Coskun Sabah και Nadide Sultan.

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.