97 αριστουχους βραβευσαν οι Σαρακατσανοι στην Κομοτηνη

Στην ετήσια εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων

97 αριστούχους και επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση βράβευσε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων.
 

Κατά την εκδήλωση βραβεύτηκαν Σαρακατσάνοι μαθητές, με ένα ή δύο γονείς Σαρακατσάνους, που αρίστευσαν κατά το Σχολικό έτος 2018-2019, καθώς και όσοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά το έτος 2019.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης  πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Δρ. Θανάση Β. Κούγκουλο, (μέλος Ε.ΔΙ.Π. Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ.), με θέμα «Ο Γ. Μ. Βιζυηνός και η Θράκη».
 

Η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε από το 1992, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νάκος, και κάθε χρόνο βραβεύουν τα παιδιά που με κόπο αριστεύουν στα σχολεία αλλά και περνούν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
 

«Η εκδήλωση αυτή αποτελεί φόρο τιμής σε αυτούς, αλλά και ένα κέντρισμα του ενδιαφέροντος για να ανεβάσουν την απόδοσή τους και άλλα παιδιά» ανέφερε, και θεωρούν υποχρέωση του Συλλόγου να κρατά τις παραδόσεις βραβεύοντας τα παιδιά, μην διαχωρίζοντας τα παιδιά που κατάγονται από  δύο ή έναν γονείς/γονιό Σαρακατσάνους/νο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.