90 χιλιαδες ευρω για την ιρλανδικη του Λισσου στον Ιμερο

Μέσα από έργο της Περιφέρειας που προβλέπει ενίσχυση και χαμήλωμα της διάβασης

Στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην ιρλανδική διάβαση του ποταμού Λίσσου στην περιοχή Ιμέρου θα προχωρήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ, μέσω έργου προϋπολογισμού 88.709,68 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.).
 
Το έργο, το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί 3 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης, αφορά στην επισκευή και αποκατάσταση βατότητας της υφιστάμενης Ιρλανδικής διάβασης του ποταμού Λίσσου στην περιοχή Ιμέρου.
 
Εργασίες συντήρησης της διάβασης που περιελάμβαναν κυρίως σκυροδετήσεις στο
κατάστρωμα είχαν πραγματοποιηθεί το 2015. Μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα του Δεκεμβρίου του2017, το νερό εισχώρησε ανάμεσα στην παλαιά και νέα στρώση με αποτέλεσμα την ανύψωση της νέας στρώσης σκυροδέματος και την καταστροφή της (ρηγματώσεις – σπασίματα) στη μέση και το δυτικό άκρο. Το νερό πλέον παροχετεύεται κυρίως κάτω από τη νέα στρώση ενώ η διάβαση είναι αδιάβατη από οχήματα.
 
Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν έχουν σκοπό αφενός την ενίσχυση της βόρειας πλευράς της διάβασης με κατασκευή τοιχίου και αφετέρου το χαμήλωμα της διάβασης ώστε να ακολουθεί κατά το δυνατό το ανάγλυφο της κοίτης του ποταμού χωρίς να προβάλει αντίσταση στη ροή του νερού.
 
Μετά το πέρας των εργασιών η διάβαση θα είναι λειτουργική ανάλογα με τις πλημμυρικές ροές.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.