85.000 ευρω οφειλει το Χιονοδρομικο Κεντρο Φαλακρου προς το δημοσιο

Να εφαρμοσθεί άρθρο με ευνοϊκότερους όρους εισηγήθηκε ο Αριστοτέλης Γκαράνης, γενικός διευθυντής εσωτερικής λειτουργίας ΑΜ-Θ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο η εισήγηση του κ. Αριστοτέλη Γκαράνη για εφαρμογή του άρθρου 109 του ν.3852/2010 στις οφειλές της Ανώνυμης  Εταιρείας με την  επωνυμία «Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού ΑΕ».
 
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή εσωτερικής λειτουργίας ΑΜ-Θ, το Χιονοδρομικό Κέντρο που βρίσκεται στον ν. Δράμας έχει χρέη της τάξεως των 85.000 ευρώ προς το δημόσιο. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα με ποσοστό 17,4 %.
 
Καλείται, λοιπόν, να αποπληρώσει το μερίδιό της που ανέρχεται στις 14.000 ευρώ προκειμένου να υπαχθεί το Χιονοδρομικό Κέντρο στο «ευεργετικό» άρθρο και να μην επιβαρυνθεί με επιπλέον έξοδα. Αξίζει να σημειωθεί πως εγκρίθηκαν άλλα 7.000 ευρώ για πληρωμή εκκαθαριστή, ώστε να αναλάβει την εκκαθάριση του συνόλου των οφειλών προς τρίτους.
 
Από πλευρά τους οι κ.κ. Μενέλαος Μαλτέζος και Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, περιφερειακοί σύμβουλοι έκριναν απαραίτητο να συνταχθεί μία έκθεση ώστε να υπάρξει μία πλήρης εικόνα της κατάστασης των οικονομικών του χιονοδρομικού κέντρου, ενώ ο κ. Σπύρος Τουρτούρης από την «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση» θεώρησε πως οι απαραίτητες διαδικασίες δεν έγιναν εγκαίρως ώστε να προχωρήσει η εκκαθάριση όπως θα έπρεπε.
 
«Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα μιας και έχουν δεσμευθεί χρήματα από πολίτες, επομένως πρέπει να λυθεί σύντομα», τόνισε με έμφαση ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος με τον κ. Γεώργιο Ζιμπίδη της επιτροπής ανάπτυξης να βλέπει την απόφαση ως μία πρωτοβουλία προς την σωστή κατεύθυνση.
 
Κλείνοντας, τον λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, κ. Χρήστος Μέτιος, ζητώντας να προχωρήσει η διαδικασία και ανακοινώνοντας πως η Περιφέρεια αναγνωρίζει την συμμετοχή της. «Το ποσοστό που οφείλουμε θα προσδιορισθεί με μεγάλη ακρίβεια ώστε να γίνουν τα απαραίτητα από εμάς, για να ακολουθήσουν οι δήμοι που μετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας», είπε ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.