8 μετρα κενο αποστασης θα εχουν οι πωλητες στις λαικες αγορες

Τα προληπτικά μέτρα του Δήμου Αρριανών για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών

Σε εφαρμογή των μέτρων προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα 18.03.2020 έως και 31.03.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 (Απόφαση υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.19024, ΦΕΚ 915/17-03-2020, Τεύχος Δεύτερο, των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Προστασίας του Πολίτη – Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων – Υγείας).

Στα συνεχιζόμενα προληπτικά μέτρα, που λαμβάνει ο Δήμος Αρριανών, για την προστασία της δημόσιας υγείας των δημοτών.

Στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών (ΑΡΑΤΟΥ – ΑΡΡΙΑΝΩΝ και ΦΙΛΛΥΡΑΣ) που λειτουργούν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αρριανών, της προστασίας των καταναλωτών και πωλητών και της κάλυψης των οικογενειακών αναγκών των δημοτών/πολιτών.

Σύμφωνα με την,  από 17/03/2020,  νέα δήλωση του  Υφυπουργού  Πολιτικής προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά,  όπου  τοποθετήθηκε σχετικά με το ποιες  επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου  παραμένουν ανοιχτές  από σήμερα, 18/3/2020,  μεταξύ των οποίων είναι και  Λαϊκές αγορές κατά το μέρος μόνο που πωλούνται προϊόντα του πρωτογενούς τομέα (τηρουμένων των περιορισμών για τον μη συγχρωτισμό).

Σε εφαρμογή των ανωτέρω, ο Δήμος Αρριανών, προσωρινά,  για το χρονικό διάστημα από 18.03.2020 έως 31.03.2020, συνεχίζει τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών, ΑΡΑΤΟΥ, ΑΡΡΙΑΝΩΝ και ΦΙΛΛΥΡΑΣ:

Α. Επιτρέποντας τη δραστηριοποίηση:

  • μόνο σε επαγγελματίες και παραγωγούς πωλητές υπαίθριου εμπορίου (Λαϊκών Αγορών) , οι οποίοι είναι νομίμως αδειοδοτημένοι να πωλούν προϊόντα προτωγενούς τομέα και κατέχουν θέση στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου Αρριανών.
  • μόνο σε επαγγελματίες πωλητές υπαίθριου εμπορίου που πωλούν προϊόντα καθαριότητας και προσωπικής φροντίδας και κατέχουν θέση στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου Αρριανών.

Β. Οι  πωλητές: 

  • μεταξύ τους θα έχουν κενό  απόστασης οκτώ (8) μέτρων (ήτοι δύο θέσεις).
  • σύμφωνα με τις νέες υγειονομικές διατάξεις και τα μέτρα πρόληψης διασποράς του κορωνοϊού οφείλουν να λαμβάνουν και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας υγιεινής  και ασφάλειας των τροφίμων τόσο γι’ αυτούς όσο και για τους καταναλωτές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.