8.200 οι επισκεπτες της εκθεσης «Θρακη 2010»

Σε 8.200 ανήλθαν οι επισκέπτες της 19ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Θράκη 2010», την οποία διοργάνωσε η ΔΕΘ ΑΕ από τις 27 έως τις 30 Μαΐου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ), στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Πρόκειται για μέγεθος αυξημένο έναντι των 7.500 επισκεπτών που πέρασαν τις πύλες της περσινής διοργάνωσης.

Η αύξηση της προσέλευσης και το έντονο ενδιαφέρον τόσο των εμπορικών όσο και των απλών επισκεπτών αποκτούν ιδιαίτερη σημασία με δεδομένη την γενικότερη πτωτική τάση στον εγχώριο εκθεσιακό κλάδο εν μέσω οικονομικής κρίσης. Οι βελτιωμένες επιδόσεις της φετινής διοργάνωσης αποτυπώθηκαν και στη συμμετοχή των εκθετών που ανήλθαν σε 100 έναντι των 95 της περσινής, αλλά και στον αυξημένο εκθεσιακό χώρο που κατέλαβαν στο ΔΕΚΑΜΑΘ. Οι επιχειρήσεις αναγνώρισαν στην «Θράκη» τις δυνατότητες ενός αποτελεσματικού εργαλείου προβολής και προώθησης των προϊόντων τους, αλλά και ενός εφαλτηρίου για τη διερεύνηση πεδίων συνεργασίας, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη διοργάνωση, σε μια περίοδο ιδιαίτερα συγκρατημένη από πλευράς δαπανών.

 

Η φετινή διοργάνωση σφραγίστηκε και από την παρουσία του πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου, που, επικεφαλής υπουργικού κλιμακίου, επισκέφθηκε τη «Θράκη 2010» κατά τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας της. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης που Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε την έκθεση «Θράκη», γεγονός που αντανακλά την αυξανόμενη βαρύτητά της στην περιφερειακή σκηνή.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Πλούσιες σε περιεχόμενο αλλά και σε συμμετοχή ήταν και φέτος οι παράλληλες εκδηλώσεις της «Θράκη», προσαρμοσμένες στις ανάγκες και στους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας.
Με την ολοκλήρωση της 19ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Θράκη 2010» απονεμήθηκαν ισότιμα βραβεία στις συμμετοχές των Γυναικείων Παραγωγικών Συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, του Ινστιτούτου Πολιτιστικής & Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και της «Ποτοποιία-Οινοποιία Θράκης». Επίσης ισότιμους επαίνους έλαβαν ο “Παρατηρητής της Θράκης”, τα Σωματεία Αρτοποιών Έβρου-Ροδόπης-Ξάνθης και η Τράπεζα Πειραιώς. Ειδικά βραβεία διοργανωτή απονεμήθηκαν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας-Γραφείο Υποστήριξης Προϊόντων, στην Ουζούν Τech και στη Σωληνουργεία Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.