7,5 εκ. ευρω για εργα στη Ροδοπη απο την Περιφερεια

Για την γέφυρα του ποταμού Λίσσου και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα

Δύο προτάσεις που αφορούν οδικά έργα στη Ροδόπη, συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκ. ευρώ, θα υποβάλει η Περιφέρεια ΑΜΘ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2014-2020», μετά από την έγκρισή τους από το Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.
 
Το πρώτο, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, είναι το έργο «Βελτίωση οδικής ασφάλειας Π.Ε Ροδόπης», το οποίο αφορά σε ασφαλτικές εργασίες, σήμανση, ασφάλιση, διαγράμμιση οδοστρώματος.
 
Όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Τσαλικίδης, για το συγκεκριμένο έργο έγινε μια σχετική ιεράρχηση, σε συνεργασία με τη διεύθυνση τεχνικών έργων, και επιλογή των κατάλληλων παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής ενότητας Ροδόπης, δημιουργώντας ένα μεσομακροπρόθεσμο πίνακα για την ασφάλεια των μετακινήσεων των πολιτών στο οδικό δίκτυο.
 
Οι παρεμβάσεις στο πρώτο έργο είναι η βελτίωση των κόμβων στον δρόμο Κομοτηνής – Μαρώνειας, η βελτίωση της εξόδου από την Εγνατία οδό μέχρι τη διασταύρωση του Ιάσμου, η βελτίωση του κόμβου Αιγείρου και ένα τμήμα μέσα στον οικισμό των Παγουρίων.
 
«Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών, η δημιουργία ελκυστικών συνθηκών για την προσέλκυση επισκεπτών, και σε αυτή την κατεύθυνση βοηθά σημαντικά η συγκεκριμένη επιλογή των έργων» σημείωσε ο κ. Τσαλικίδης.
 
Το δεύτερο έργο, «Βελτίωση επαρχιακής οδού Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή – Αρριανά» αφορά τη γέφυρα του Λίσσου, και των προσβάσεων στην επαρχιακή οδό Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή – Αρριανά, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ.
 
Στόχος της ΠΕ Ροδόπης, σημείωσε ο κ. Τσαλικίδης, είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου σε όλο το μήκος ανατολικά και το συγκεκριμένο είναι ένα πολύ σημαντικό έργο σε αυτή την κατεύθυνση.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.