743.950€ σε Συμβουλευτικο Κεντρο και Ξενωνα Φιλοξενιας για τη συνεχιση της λειτουργιας τους

Από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας - Η Περιφέρεια «βάζει πλάτη» στη συνέχιση λειτουργίας δομών προς όφελος των γυναικών θυμάτων βίας

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη, προχώρησε στην ένταξη τεσσάρων πράξεων, ύψους 1.171.330 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2014-2020», οι οποίες αφορούν στη λειτουργία δομών και υπηρεσιών προς όφελος των γυναικών θυμάτων βίας και για την καταπολέμησή της, στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα και την Κομοτηνή.

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε η ένταξη των πράξεων:

1. «Λειτουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε περιφερειακό επίπεδο-Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής», με δικαιούχο το Κ.Ε.Θ.Ι, ύψους 283.950 ευρώ. Η πράξη στοχεύει στην συνέχιση και αναβάθμιση λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου περιφερειακής εμβέλειας για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.
 
2.  «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Καβάλας», ύψους 233.497 ευρώ, με στόχο τη συνέχιση λειτουργίας της υφιστάμενης δομής για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας κατά των γυναικών και συγκεκριμένα για την υποστήριξη των γυναικών που απειλούνται από αυτή.
 
3. «Λειτουργία Δομών και Υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας-Ξενώνας φιλοξενίας Δήμου Κομοτηνής», ύψους 460.000 ευρώ, για την συνέχιση της λειτουργίας του Ξενώνα που αποτελεί υπηρεσία πρώτης γραμμής καλύπτοντας ανάγκες άμεσης αρωγής προς τις γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας.
 
4. «Λειτουργία Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Αλεξανδρούπολης» , ύψους 193.883 ευρώ, η οποία στοχεύει στη συνέχιση της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου τοπικής εμβέλειας, για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.
 
Να σημειωθεί ότι το σύνολο των πράξεων, εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 4, στο Θεματικό Στόχο 9 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.