7 ακομα κτηνιατρους θα παρει η Περιφερεια ΑΜΘ

Επίσης θα προσληφθούν 10 οκταμηνίτες για την στελέχωση υπηρεσιών της Περιφέρειας

7 κτηνίατροι, από τους οποίους 2 στη Ροδόπη, και 10 άτομα για τις ανάγκες των υπηρεσιών της θα προσλάβει το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια ΑΜΘ.
 
Οι 7 κτηνίατροι θα προσληφθούν από την Περιφέρεια ΑΜΘ μέσω προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) έως ένα έτος, με δυνατότητα ανανέωσης, ενώ τα 10 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων θα προσληφθούν με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού ΔικαίουΟρισμένου Χρόνου (οκτάμηνο), για το έτος 2018.  

Ταχύτητα για την πρόσληψη κτηνιάτρων 

Για το θέμα των κτηνιάτρων ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Κτηνιατρικής κ. Αχιλλέας Σαχπαζίδης επισήμανε πως η απόφαση του ΥΠΑΑΤ ήρθε πολύ αργά με αποτέλεσμα τα χρονικά περιθώρια να είναι πολύ στενά, γιατί η πρόσληψη πρέπει να γίνει μέχρι τις 5 Απριλίου 2018.
 
Συνολικά θα προσληφθούν 3 κτηνίατροι στην Καβάλα, 2 κτηνίατροι στη Ροδόπη και άλλοι 2 για τον Έβρο.
 
Όμως επειδή δεν έγινε πρόβλεψη για αυτές τις θέσεις, δεν υπάρχει εξασφάλιση των πιστώσεων, και δεν μπορούν να δοθούν βεβαιώσεις, παρόλο που υπάρχει η προέγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών.
 
Να υπενθυμίσουμε πως προηγουμένως είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες για την πρόσληψη κτηνιάτρων για την παρακολούθηση του προγράμματος εξωτικών νοσημάτων, και αυτοί θα είναι 7 επιπλέον κτηνίατροι, που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για εμβολιασμούς οζώδους δερματίτιδας και άλλα προγράμματα.
 
Για αυτό και ο κ. Σαχπαζίδης τόνισε πως θα πρέπει να τρέξει η διαδικασία για την κατανομή των πιστώσεων, ενώ ζήτησε από το ΥΠΑΑΤ να προχωρήσει αυτό στην πρόσληψη και στη συνέχεια να στείλει τις κατανομές, επειδή όμως δεν πήραν απάντηση ακόμη, προχώρησαν μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου για να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. 
 
Όσο για την πρόσληψη των 10 οκταμηνιτών, αυτή γίνεται γιατί θεωρείται αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία τόσο των επιτελικών μονάδων της Περιφέρειας ΑΜΘ και των οργανικών μονάδων που συγκροτούν τις ΠΕ της ΠΑΜΘ, δεδομένου ότι το προσωπικό δεν επαρκεί να καλύψει τις αυξημένες διοικητικές και λειτουργικές ανάγκες τους.
 
Για αυτό και οι θέσεις μοιράζονται τόσο στην έδρα της Περιφέρειας (3 θέσεις) όσο και στις επιμέρους ΠΕ πλην της Δράμας, όπου οι ανάγκες σε προσωπικό δεν είναι τόσο επείγουσες όσο αλλού.
 
Έτσι θα προσληφθούν στην έδρα της Περιφέρειας 1 άτομο στον κλάδο ΠΕ Διοικητικού με ειδικότητα Διοικητικού – Οικονομικού, 1 άτομο στον κλάδο ΠΕ Γεωτεχνικών με ειδικότητα Γεωπόνων και 1 άτομο στον κλάδο ΤΕ Διοικητικού –Λογιστικού.
 
Στην ΠΕ Ροδόπης θα προσληφθούν 2 άτομα, 1 στον κλάδο ΠΕ Μηχανικών με ειδικότητα Πολιτικού Μηχανικού και 1 στον κλάδο ΤΕ Πληροφορικής.
 
Στην ΠΕ Καβάλας θα προσληφθούν 2 άτομα, 1 στον κλάδο ΠΕ Μηχανικών με ειδικότητα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών και 1 στον κλάδο Γεωτεχνικών με ειδικότητα Γεωπόνου.
 
Στην ΠΕ Ξάνθης θα προσληφθεί 1 άτομο στον κλάδο ΠΕ Μηχανικών με ειδικότητα Πολιτικού Μηχανικού.
 
Και τέλος στην ΠΕ Έβρου θα προσληφθούν 2 άτομα, 1 στον κλάδο ΠΕ Μηχανικών με ειδικότητα Πολιτικού Μηχανικού και 1 στον κλάδο ΔΕ Τεχνικών με ειδικότητα χειριστών μηχανημάτων.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.