64% για το συνδυασμο «Δημοκρατικη Κινηση Μηχανικων»

Για τα 48 μέλη του Κοινοβουλίου των μηχανικών και τα 9 της Διοικούσας του ΤΕΕ Θράκης ψήφισαν την Κυριακή τα μέλη του ΤΕΕ. Κάλπες είχαν στηθεί στην Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, αλλά στην Κομοτηνή είχαμε γρηγορότερη ροή.

209 ψήφους και ποσοστό 62% έλαβε από την κάλπη της Κομοτηνής η παράταξη ΔΚΜ, ακολούθησε η ΠΑΣΚ με 78 ψήφους και ποσοστό 23%, η ΕΠΑΜ με 26 και ποσοστό 7,7%, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών με 22 και ποσοστό 6,5% και η Συσπείρωση Μηχανικών Θράκης, όπως και οι Ανεξάρτητοι Μηχανικοί Θράκης που κατέβαιναν με ψηφοδέλτιο μόνο για την Ξάνθη έλαβαν από μία ψήφο. Μέχρι χθες το μεσημέρι οι πληροφορίες μας έλεγαν ότι το ποσοστό της ΔΚΜ στην Ξάνθη ήταν περίπου στο 47%, επομένως η παράταξη του νυν προέδρου Ν. Παπαθανασίου διατηρούσε σαφές προβάδισμα.

Αναλυτικά οι έξι παρατάξεις ανάμεσα στις οποίες είχαν να κάνουν τις επιλογές τους οι ψηφοφόροι ήταν: «Ανεξάρτητοι Μηχανικοί Θράκης» με επικεφαλής τον Βασίλη Βλαχόπουλο, «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών» με επικεφαλής το Νίκο Παπαθανασίου, «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κολοκοτρώνη, «Ενωτική Παρέμβαση Μηχανικών Θράκης» με επικεφαλής τον Σταύρο Τσάγκο, «ΠΑΣΚ – Δ.Μ.» με επικεφαλής τον Αργύρη Πλέσια και «Συσπείρωση Μηχανικών Θράκης» με επικεφαλής την Βασιλική Τούρτα.

Μόλις ξεκαθάρισε το αποτέλεσμα της Κομοτηνής ο Νίκος Παπαθανασίου δήλωσε στον ΠτΘ ότι είχαν καταρτίσει «ένα πάρα πολύ σοβαρό ψηφοδέλτιο με εξαιρετικούς συναδέλφους, με μεγάλη αναγνωρισιμότητα.

Δούλεψαν όλοι πάρα πολύ σε όλη την προεκλογική περίοδο, γι’ αυτό και περίμενα να φτάσουμε σ’ ένα ποσοστό γύρω στο 60%.

Το ότι πηγαίνουμε καλά και στους γειτονικούς νομούς ισχυροποιεί την παράταξη, δε θα πρέπει όμως αυτό να οδηγεί σε υπερφίαλες και αλαζονικές συμπεριφορές εξαιτίας του ποσοστού, υπό την έννοια ότι θα πρέπει όλοι με το που θα εκλεγούμε να δουλέψουμε για την προοπτική στην περιφέρεια των μηχανικών μας».


Η σταυροδοσία θα ξεκαθαρίσει στο νομό Ροδόπης μέχρι αύριο. Ο κ. Παπαθανασίου εξήγησε ότι αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα προχωρήσουν σε εκτιμήσεις, ενώ τόνισε ότι «οι εκλεγμένοι μηχανικοί θα πρέπει να προβάλλουμε τα θέματα του Επιμελητηρίου και στη συνέχεια τις κομματικές μας ταυτότητες» κατέληξε.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.