64.000 ευρω για δαπανες συντηρησης του Μεγαρου Μουσικης Κομοτηνης

Σύντομα ανακοινώσεις για το μέλλον του υποσχέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος

Την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες συντηρήσεις στο Μέγαρο Μουσικής εξέφρασε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, προϊδεάζοντας για εξελίξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα την Πέμπτη 26 Απριλίου.
 
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο Μέγαρο Μουσικής κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, μετά από ερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης κ. Μενέλαου Μαλτέζου, ο οποίος σημείωσε πως το Μέγαρο για χρόνια αποτελούσε πυρήνα πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή, και με την επαναλειτουργία του θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό έργο ως μια κοιτίδα πολιτισμού που λείπει από την περιφέρειά μας, αλλά και ένα οργανισμό που με χρηστή διαχείριση θα μπορούσε να παράξει οικονομικές υπεραξίες για την Κομοτηνή και όχι μόνο.
 
Στην επερώτησή του ο κ. Μαλτέζος ρωτούσε πόσο καιρό λειτούργησε το μέγαρο επί των ημερών του, αν έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία του και σε ποιο βαθμό υλοποιείται η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ, του υπουργείου Πολιτισμού και της Αναπτυξιακής Ροδόπης. 

Καθυστερήσεις από τις επισκευές 

Απαντώντας ο Περιφερειάρχης συμφώνησε με τον κ. Μαλτέζο πως το Μέγαρο μπορεί να αποτελέσει κοιτίδα πολιτισμού για όλη την περιφέρεια, σημειώνοντας πως παρέλαβε το μέγαρο, όταν ανέλαβε ως πρόεδρος της Αναπτυξιακής, κλειστό.
 
Η προσπάθεια της επαναλειτουργίας του ήταν μια μεγάλη ευθύνη, και για αυτό παρέμεινε στη θέση του προέδρου της Αναπτυξιακής αφού ανέλαβε ως περιφερειάρχης, γιατί ήθελε να προωθήσει το θέμα όπως είχε αναλάβει.
 
Το μεγάλο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν από την αρχή ήταν η συντήρηση πολύπλοκων εγκαταστάσεων και συστημάτων, για τα οποία καμία εταιρεία δεν αναλάμβανε εξολοκλήρου την ευθύνη.
 
Μάλιστα τα ανταλλακτικά έπρεπε κάθε τόσο να αποστέλλονται στην Αθήνα, και να έρχεται ειδικός για να τα τοποθετεί, μια προσπάθεια η οποία αυτή τη στιγμή συνεχίζεται.
 
Παράλληλα απευθύνθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να δημιουργηθεί μια προγραμματική σύμβαση 150 χιλιάδων ευρώ, τις 100 χιλιάδες από τα οποία έβαλε η περιφέρεια και τις 50 το Υπουργείο.
 
Η συμφωνία για τη σύμβαση έγινε τον Ιούνιο του 2016 με τον τότε υπουργό κ. Αριστείδη Μπαλτά, όμως η υπογραφή της, λόγω και των αλλαγών στο Υπουργείο, καθυστέρησε αρκετά, και τελικά έγινε τον Ιούνιο του 2017 από την νυν Υπουργό κ. Λυδία Κονιόρδου.
 
Από αυτές τις 150 χιλιάδες ευρώ διέθεσαν 64.171 ευρώ σε δαπάνες συντηρήσεων και ηλεκτροφωτισμού, και βρίσκονται σε μια φάση τροποποίησης του προϋπολογισμού, γιατί χρειάζονται περισσότερα χρήματα για συντηρήσεις.
 
Παρόλα αυτά ο κ. Μέτιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σύντομα οι εργασίες θα ολοκληρωθούν, τονίζοντας πως σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για το Μέγαρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.