6 συστηματα βυθιζομενων καδων θα αποκτησουν 4 οικισμοι της Ροδοπης

3 θα τοποθετηθούν στο Φανάρι και από 1 σε Ν. Σιδηροχώρι, Αίγειρο και Κάλχα

Πρόταση για την προμήθεια και τοποθέτηση 6 συστημάτων βυθιζόμενων κάδων σε τέσσερις οικισμούς της Ροδόπης, θα καταθέσει ο Δήμος Κομοτηνής στο Πράσινο Ταμείο, με το κόστος της να ανέρχεται στα 282.720 ευρώ.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μια διαφοροποίηση στην πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος το τελευταίο διάστημα, μιας και μέσα στην πόλη έχει προχωρήσει η τοποθέτηση ημιυπόγειων κάδων, που αναμένεται να επεκταθεί στο επόμενο διάστημα.

Για την αποκομιδή των κάδων αυτών όμως χρειάζεται ειδικά διαμορφωμένο απορριμματοφόρο, και δέχονται μόνο σύμμεικτα υλικά, ενώ οι βυθιζόμενοι κάδοι που σχεδιάζεται να τοποθετηθούν στους οικισμούς, θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και από τα συμβατικά απορριμματοφόρα του Δήμου.

Το εν λόγω σύστημα κάδων, περιλαμβάνει δύο συμβατικούς κάδους, ένα για τα σύμμεικτα απορρίμματα, και ένα για τα ανακυκλώσιμα. Αυτοί θα αναδύονται όταν έρθει το απορριμματοφόρο, με την αποκομιδή να γίνεται κανονικά και μετά οι κάδοι τοποθετούνται στο σύστημα, το οποίο βυθίζεται ξανά. Για να εξυπηρετηθούν οι δύο ροές απορριμμάτων θα υπάρχουν δύο «χοάνες» στην επιφάνεια του συστήματος.

Να σημειωθεί πως το ποσό των 226.176 ευρώ που αντιστοιχεί στο 80% του συνολικού Προϋπολογισμού, θα προέλθει από πόρους του Πράσινου Ταμείου, ενώ ο Δήμος Κομοτηνής θα καταβάλει κατά μέγιστον 56.544 ευρώ από ιδίους πόρους.

Πού θα τοποθετηθούν τα συστήματα

Από τα 6 συστήματα που θα προμηθευτεί ο Δήμος, τα τρία θα τοποθετηθούν στον οικισμό του Φαναρίου, ενώ από ένα θα τοποθετηθεί σε Ν. Σιδηροχώρι, Αίγειρο και Κάλχα.

Συγκεκριμένα στον οικισμό του Φαναρίου, ένας θα τοποθετηθεί πέριξ του λιμανιού, ένας εντός του οικισμού και ένας κοντά στις κατασκηνώσεις του ΟΤΕ, ενώ στους οικισμούς Ν. Σιδηροχωρίου και Αιγείρου θα τοποθετηθούν στην κεντρική τους πλατεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.