6 ναυαγοσωστες για την παραλια Αρωγης

Για να καλύψουν 1.200 μέτρα της παραλίας όλη την καλοκαιρινή περίοδο

Διαγωνισμό για την ναυαγοσωστική κάλυψη της πολυσύχναστης ακτής Αρωγής για το έτος 2018 πραγματοποιεί ο Δήμος Κομοτηνής, για να καλύψει την περιοχή όπου βρίσκονται οι καντίνες που έχουν ενοικιαστεί στην παραλία.
 
Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 74.200,34 ευρώ με ΦΠΑ.
 
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τρίτη 15 Μαΐου ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης του διαγωνισμού στο δημοτικό κατάστημα με καταληκτική ώρα υποβολής των προσφορών την 10:00 π.μ.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι οικονομικοί φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία σύναψης της σύμβασης απαιτείται να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα συναφή με το αντικείμενο των υπηρεσιών και να διαθέτουν βεβαίωση σχολής ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης.
 
Έτσι συνολικά 6 ναυαγοσώστες, ο απαιτούμενος από την νομοθεσία αριθμός, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες του στην Ακτή Αρωγής μήκους χιλίων διακοσίων μέτρων.
 
Το χρονικό διάστημα θα είναι από την 1-6-2018 έως 3-9-2018, με τους ναυαγοσώστες να παρέχουν καθημερινή κάλυψη από τις 10:30π.μ. έως τις 17:30μ.μ. από Δευτέρα έως και Κυριακή και τις ημέρες Αργιών. Το πρόγραμμα καθώς και το τηλέφωνο του ναυαγοσώστη θα είναι αναρτημένο σε ειδικό χώρο δίπλα στο Ναυαγοσωστικό Πύργο.
 
Να σημειωθεί πως η ακτή του Δήμου Κομοτηνής πρέπει να διαθέτει τρεις πύργους άρα τρεις τουλάχιστον ναυαγοσώστες, καθώς και έναν συντονιστή – επόπτη ναυαγοσώστων, που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, με ένδυμα κολύμβησης, καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του και μπορεί να περιπολεί με σωστική λέμβο, κωπηλατώντας κοντά στο χώρο των λουομένων ή να κάθεται επί του υπάρχοντος βάθρου ναυαγοσώστη ή να περιπολεί πεζός επί της ακτογραμμής, στο χώρο ευθύνης του.
 
Επιπλέον θα διατίθεται ένα μηχανοκίνητο μικρό ταχύπλοο σκάφος, ολικού μήκους τουλάχιστον πέντε μέτρων, χρώματος εξωτερικά πορτοκαλί, εφοδιασμένο με τα προβλεπόμενα για την κατηγορία του εφόδια, εφοδιασμένο με μόνιμα εγκατεστημένο προβολέα, καθώς και μεταξύ άλλων φορητό φαρμακείο και φορητό απινιδωτή.
 
Στο σκάφος θα επιβαίνουνο χειριστής του και ένας ναυαγοσώστης, καθημερινά σε ετοιμότητα για παροχή άμεσης βοήθειας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.