6.000 ευρω για χρηματοδοτηση δρασεων συλλογων απο το Δημο Κομοτηνης

3.000 ευρώ έκαστος θα λάβουν ο Σύλλογος Ποντίων «Η Τραπεζούντα» και ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων

Με 6.000 ευρώ θα επιδοτηθούν δράσεις του συλλόγου Ποντίων «Η Τραπεζούντα» και του Μορφωτικού Συλλόγου των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής.
 
Το θέμα της χρηματοδότησης των δράσεων συζητήθηκε την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, όπου παρά την αρχική εισήγηση του Προέδρου κ. Νότη Χαραλαμπίδη, που είχε πιο περιορισμένη χρηματοδότηση, πολλά από τα μέλη του Συμβουλίου, υπενθυμίζοντας πως είχαν χρηματοδοτήσει και άλλους συλλόγους με 3.000 ευρώ, θεώρησαν πως θα πρέπει να γίνει κάτι ανάλογο και με αυτούς.
 
Τελικά και οι δύο σύλλογοι χρηματοδοτήθηκαν με 3.000 ευρώ έκαστος. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων «Η Τραπεζούντα» θα λάβει χρηματοδότηση 2.000 ευρώ για την διοργάνωση των Παρχαρίων το Μάιο, 500 ευρώ θα δοθούν για την εκδήλωση «Αυγουστιάτικες Καλοκαιρινές Ανάσες» και άλλα 500 για την αναβίωση του εθίμου «Μωμογέρια»
 
Από τις 3.000 που θα λάβει ο σύλλογος των Σαρακατσάνων, η μερίδα του λέοντος, τα 2.500 ευρώ, θα δοθούν για την διοργάνωση του εθίμου «Καλογιάννια» στον παραδοσιακό οικισμό που βρίσκεται κοντά στο Φανάρι, το οποίο θα συμπέσει και με το φετινό Φεστιβάλ του Φαναρίου, ενώ με 500 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η φετινή παρουσία του συλλόγου στα Ελευθέρια Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.