5ωρη σταση εργασιας των οδηγων mini-bus

Σε 5ωρη στάση εργασίας προχώρησαν χθες οι οδηγοί των mini-bus της Κομοτηνής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους από το Νοέμβριο του 2007. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το επιβατικό κοινό της πόλης να αναγκαστεί να ψάξει για άλλα μέσα μετακίνησης από τις 11.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα. Πάντως, οι οδηγοί των mini-bus είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων. Έτσι, κάθε μέρα θα γίνεται στάση εργασίας κατά τις προαναφερόμενες ώρες.

Την καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον Νοέμβριο του 2007 ζητάνε οι 14 οδηγοί των mini-bus της Κομοτηνής, σύμφωνα με τον οδηγό Χαράλαμπο Κραβαρίτη. «Εργαζόμαστε στην εταιρεία «Αστικά ΚΤΕΛ», η οποία έχει υπογράψει κάποιες συμβάσεις με το Δήμο, τη Νομαρχία και πληρώνεται από εκεί, ενώ σε εμάς αρνείται να πληρώσει από το Νοέμβριο μισθούς και άλλες εργατικές εισφορές», εξήγησε ο κ. Κραβαρίτης.

Άκαρπες αποδείχτηκαν οι επισκέψεις στον πρόεδρο της εταιρείας, σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς δεν βρέθηκε καμία λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί. «Κάναμε επανειλημμένες επισκέψεις και στο γραφείο του προέδρου, ο οποίος μας λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να πληρωθούμε. Γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να κάνουμε στάση εργασίας μέχρι να διορθωθούν τα πράγματα».

Παλαιότερα, είχαν συναντηθεί με τον δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη, ο οποίος «μας διαβεβαίωσε ότι κάποια στιγμή θα λυθεί το θέμα», όπως μετέφερε ο κ. Κραβαρίτης λέγοντας ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου απ’ τη στιγμή που εργάζονται στην προαναφερόμενη εταιρεία. «Δεν έχουμε άμεση σχέση με το Δήμο διότι είμαστε υπάλληλοι της εταιρείας».

Πάντως, οι οδηγοί των mini-bus είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων. Έτσι, κάθε μέρα θα γίνεται στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα. Να σημειωθεί ότι η επιλογή της ώρας δεν είναι τυχαία καθώς οι οδηγοί προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους εργαζόμενους και τους μαθητές κατά τις πρωινές ώρες.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.