5,6 εκ. € απο το προγραμμα «Αντωνης Τριτσης» για τον εκσυγχρονισμο της Μοναδας Βιολογικου Καθαρισμου Κομοτηνης

Συγκαταλέγεται στα 20 μεγάλα έργα που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος»

Για το νέο πρόγραμμα έργων, δράσεων ανάπτυξης και αλληλεγγύης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «Αντώνης Τρίτσης», που αντικαθιστά το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και που αφορά δημόσιες επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο ο κ. Θεοδωρικάκος ανέλυσε στον Πρωθυπουργό τον τρόπο με τον οποίο θα στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες με το τέλος της πανδημίας του COVID-19, και τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα των νέων υποδομών και έργων για τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας σε συνεργασία και με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, έγινε αναφορά και στα είκοσι έργα σε όλη τη χώρα που είχαν σχεδιαστεί και ενταχθεί στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” αλλά δεν είχαν διασφαλισμένους πόρους, κάτι το οποίο εξασφαλίζεται πλέον με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το έργο αναβάθμισης της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Κομοτηνής

Ανάμεσα στα 20 έργα είναι και η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της υφιστάμενης μονάδας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ ) του Δήμου Κομοτηνής, ύψους 5.650.245,64 €.

Επιπλέον τα χρήματα του προγράμματος που έχει διάρκεια ως το 2023, προέρχονται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο έχει υπογράψει με το υπουργείο Εσωτερικών μνημόνιο συνεργασίας, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία συμμετέχει στο συνολικό πρόγραμμα της κυβέρνησης με 1,5 δις ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.