50% η συμμετοχη στην τριωρη σταση εργασιας των μηχανικων του δημοσιου

Πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα μηχανικοί διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη ενοποίηση του Ταμείου τους άλλα και την ένταξή τους στο Ταμείο Επιστημόνων.

Στο 50% έφθασε η συμμετοχή των μηχανικών του δημοσίου στη προχθεσινή αποχή που κήρυξε η ΕΜΔΥΔΑΣ. «Η συμμετοχή των μηχανικών δεν ξεπέρασε το 50%, αλλά για μας είναι ένα σημείο ενθαρρυντικό, γιατί ήταν μεγαλύτερο το ποσοστό από άλλες φορές, αλλά και γιατί σε υπηρεσίες αμιγείς μηχανικών το ποσοστό συμμετοχής στην αποχή ήταν εντυπωσιακό», τόνισε ο Ταμίας της ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης κ. Χρήστος Αμπατζιάνης.

Οι μηχανικοί του δημοσίου δεν θέλουν καμία ενοποίηση του ΤΣΜΕΔΕ με άλλα ταμεία. Μάλιστα, ο κ. Αμπατζιάνης το χαρακτήρισε ως πρότυπο από πλευράς υγείας, γιατί, όπως είπε, «η διάγνωση που θα μπορούσε να κάνει ένας γιατρός ταμείων θα ήταν ότι χαίρει άκρας υγείας και ότι πρέπει να διδάσκεται ως παράδειγμα υγιούς ασφαλιστικού φορέα. Βέβαια, έχει τα προβλήματά του, αλλά τα κύρια κομβικά σημεία που θα μπορούν να κάνουν ένα ταμείο να είναι επικίνδυνο για τους ασφαλισμένους και να τους αφήνει την πολυτέλεια να διαχειρίζονται τα του οίκου τους στο ασφαλιστικό με ευχέρεια, θα έλεγα ότι το ταμείο είναι πρωταθλητής. Η σχέση συνταξιούχων εργαζομένων είναι ένας προς επτάμισι, έχει ήδη αποθεματικά 3,5 δις ευρώ, του οφείλει το κράτος άλλα 300, ο νόμος 3518 του 2006, ο οποίος ήδη είναι επιβαρυντικός για τους μηχανικούς, – και γι’ αυτό διαμαρτυρόμαστε και όχι μόνο για την επικείμενη ενοποίηση του ΤΣΜΕΔΕ με άλλα ταμεία, αλλά και για τον ήδη υφιστάμενο νόμο – εφόσον στην πραγματικότητα υποεκτίμησε τη δυνατότητα παροχών του ταμείου χωρίς να υπάρχει καμία αναλογιστική μελέτη γι’ αυτό και – ακόμη χειρότερα – δεν αφήνει τον εργοδότη, την τριμερή χρηματοδότηση δηλαδή, έξω από την ειδική προσαύξηση της σύνταξης. Για μας αυτό είναι απαράδεκτο. Για μας η τριμερής χρηματοδότηση πρέπει να καλύπτει το σύνολο των ασφαλιστικών παροχών» κατέληξε ο κ. Αμπατζιάνης.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.