48.130 ευρω για την στηριξη των πυροπληκτων της Ανατολικης Αττικης

Το συγκεντρωθέν ποσό από τον έρανο του Συλλόγου «Θρησκευτικών Λειτουργών Ιερών Τεμενών Δυτικής Θράκης» σε 180 τζαμιά Ροδόπης και Ξάνθης

48.130 ευρώ ήταν τα χρήματα που συγκέντρωσαν μουσουλμάνοι συμπολίτες  μας σε Ροδόπη και Ξάνθη ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία του Συλλόγου «Θρησκευτικών Λειτουργών Ιερών Τεμενών Δυτικής Θράκης».
 
Όπως εξήγησε σε σχετική συνέντευξη τύπου, που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 24 Αυγούστου στην Τουρκική Νεολαία της Κομοτηνής, ο ψευδομουφτής κ. Ιμπραήμ Σερίφ, υπό τις ιδιότητες του Προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας και του πρώην πρόεδρου των Θρησκευτικών Λειτουργών Κομοτηνής, το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε από τον σχετικό έρανο που πραγματοποιήθηκε σε 100 τζαμιά της Κομοτηνής και σε 80 της Ξάνθης για την στήριξη των πυρόπληκτων της Ανατολικής Αττικής.
 
«Το ποσό μπορεί να είναι λίγο για την πατρίδα μας, αλλά είμαστε όλοι παιδιά του Αδάμ και της Εύας, επομένως όταν υπάρχουν καταστροφές σε όλον τον κόσμο πρέπει να βοηθήσουμε. Είμαστε όλοι άνθρωποι, ασχέτως της θρησκείας μας και έτσι εμείς βρεθήκαμε στη θέση να βοηθήσουμε τους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής όχι για να αποδείξουμε ότι ζούμε στην ίδια πατρίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σερίφ.
 
Το συγκεντρωθέν ποσό κατατέθηκε στον ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας για την στήριξη των πυρόπληκτων στην Ανατολική Αττική. 

Αϊχάν Καρά Γιουσούφ «Στηρίζουμε και επικροτούμε κάθε φιλανθρωπική πράξη απ’ όπου και αν προέρχεται» 

Παρόντες στην συνέντευξη τύπου ήταν και οι βουλευτές Ξάνθης και Ροδόπης κ.κ.Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αϊχάν Καρα Γιουσούφ, καθώς και ο ψευδομουφτής Ξάνθης κ. Αχμέτ Μετέ.

Ερωτηθείς σχετικά με την παρουσία του στην σχετική συνέντευξη τύπου ο βουλευτής Ροδόπης κ. Καρά Γιουσούφ τόνισε πως «στηρίζουμε και επικροτούμε κάθε φιλανθρωπική πράξη από όπου και αν προέρχεται. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι μία ένδειξη καλής θέλησης και φιλανθρωπίας σε όλους τους συμπατριώτες που επλήγησαν και θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους ανθρώπους  που συμμετείχαν σε αυτή ώστε να επουλωθούν κάποιες από τις πληγές των πληγέντων της Αττικής από την καταστροφική πυρκαγιά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.