460 πηραν το φοιτητικο επιδομα

460 δικαιούχους φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος εξυπηρέτησε μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία του «ΠτΘ», η ΔΟΥ Κομοτηνής.

To επίδομα, ύψους 1000 ευρώ, απευθύνεται σε οικογένειες φοιτητών που σπουδάζουν σε άλλο από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους και χορηγείται στους δικαιούχους έως τις 31 Μαρτίου.

Μειωμένη πάντως είναι η προσέλευση δικαιούχων από την πόλη της Κομοτηνής, τις τελευταίες μέρες, καθώς θεωρείται ότι στην μεγάλη πλειοψηφία τους έχουν εξυπηρετηθεί.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του επιδόματος είναι καταρχήν το πιστοποιητικό σπουδών του φοιτητή. Ειδικότερα για τους πρωτοετείς απαιτείται απλή βεβαίωση εγγραφής στο ΑΕΙ ή ΤΕΙ που φοιτούν. Για τους δευτεροετείς, τριτοετείς ή τεταρτοετείς απαιτείται περαιτέρω ενημέρωση για την πρόοδο τους, μια και το επίδομα χορηγείται για αυτούς που έχουν περάσει το 50% των μαθημάτων των προηγούμενων δύο εξαμήνων.

Μεταξύ των δικαιολογητικών που πρέπει να προσκομίσει ο δικαιούχος γονέας είναι επίσης το μισθωτήριο συμβόλαιο της κατοικίας όπου διαμένει το παιδί του θεωρημένο από την αρμόδια ΔΟΥ, το έντυπο Ε9 του έτους 2003 και μια αίτηση την οποία θα παραλάβει από την ίδια υπηρεσία.

Το οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων, με ένα παιδί, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Εφόσον ο δικαιούχος έχει δύο παιδιά, τότε το ανώτατο ποσό του εισοδήματος, που μπορεί να έχει προκειμένου να λάβει το επίδομα είναι 33.000 ευρώ.

Επίσης για τη χορήγηση του φοιτητικού επιδόματος ο δικαιούχος γονέας δεν θα πρέπει να έχει ιδιοκατοικούμενη ή μισθωμένη κατοικία της οποίας το εμβαδόν να υπερβαίνει τα 200 τ.μ.

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.