45 παιδια στη φετινη 2η μαζικη τελετη σουνετ του Δημου Αρριανων

Πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Φιλύρας

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 8 Ιουλίου, στον οικισμό της Φιλύρας και συγκεκριμένα στο γήπεδο του οικισμού, μαζική τελετή σουνέτ, σε διοργάνωση του Δήμου Αρριανών.
 
Πρόκειται για το εορταστικό κομμάτι της τελετής περιτομής που προηγήθηκε και αφορούσε σε 45 παιδιά, που «εισήλθαν» πλέον και επισήμως στο Ισλάμ, μέλη οικογενειών που αδυνατούσαν λόγω της οικονομικής κρίσης να πραγματοποιήσουν την τελετή.
 

Η τελετή ξεκίνησε από το δημοτικό σχολείο και κατέληξε με νταούλια και ζουρνάδες στο γήπεδο της Φιλύρας όπου τα παιδιά, οι γονείς και οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν ένα πρόγραμμα με μουσική, θέατρο με Καραγκιόζη και Χατζηβάτη, κλόουν. Πριν από όλα προηγήθηκε η ανάγνωση προσευχής από τον Ιμάμη του χωριού Μουσταφά Καρά Χουσεΐν, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί των επισήμων καλεσμένων.
 

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι δημάρχων, καθηγητές από την Τουρκία, ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής  Ιμπραήμ Σερήφ, ο γενικός πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ιμπράμ Αχμέτ, ο τέως θεματικός περιφερειακός σύμβουλος Κατραντζή Μουσταφά,  η κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου εκ μέρους του Δήμου Κομοτηνής, περιφερειακοί σύμβουλοι της Α.Μ.Θ. και πολλοί άλλοι.
 
Στα 45 παιδιά που συμμετείχαν στο σουνέτ δόθηκαν πακέτα με δώρα αλλά και ένα ποδήλατο για το κάθε ένα, για να ακολουθήσει, επίσης όπως ορίζει η παράδοση, γιορτή κατά την οποία μοιράστηκαν πιλάφι και αρριάνι σε όλους, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με πυροτεχνήματα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.