440.000 ευρω για την αγροτικη οδοποιια απο τον Δημο Κομοτηνης για το 2021

Στόχος του Δήμου να έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί πριν την έναρξη των αγροτικών εργασιών την Άνοιξη

Κάθε άνοιξη, «ζεσταίνονται» ξανά οι αγροτικές εργασίες στην περιοχή μας, με την καλλιεργητική περίοδο να μπαίνει για τα καλά.

Για να μπορέσουν όμως οι αγρότες να κάνουν τις όποιες εργασίες, θα πρέπει και οι Δήμοι να κάνουν από την πλευρά τους εργασίες αγροτικής οδοποιίας, οι οποίες ξεκινούν συνήθως μετά την περίοδο των βροχών, ώστε να αποκατασταθούν οι φθορές του χειμώνα, αλλά και της προηγούμενης περιόδου.

Για αυτό και ο Δήμος Κομοτηνής θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για την συντήρηση της αγροτικής οδοποιίαςτων οικισμών στις Δημοτικές Ενότητες Ν. Σιδηροχωρίου, Αιγείρου και Κομοτηνής, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πριν την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου.

Κάθε χρόνο, μέσω αυτού του προγράμματος, γίνονται εργασίες διαμόρφωσης και ισοπέδωσης στομεγαλύτερο τμήμα των οδών όπου η επιφάνεια της οδού είναι ικανοποιητική καιχαλικόστρωση, διάστρωση, ισοπέδωση και συμπύκνωση όπου υπάρχει φθοράκαι έντονο πρόβλημα βατότητας.

Φέτος όπως και πέρυσι, το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται στις 440.000 ευρώ με ΦΠΑ, με την συντήρηση στις Δημοτικές Ενότητες Ν. Σιδηροχωρίου και Αιγείρου να έχει προϋπολογισμό 120.000 ευρώ στην κάθε μία, ενώ στην Κομοτηνή το ποσό ανέρχεται γύρω στις 200.000 ευρώ.

Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, η οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την Τρίτη τους όρους του διαγωνισμού, με στόχο να κινηθούν οι διαδικασίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και να υπάρχει ανάδοχος πριν την έναρξη των καλλιεργητικών εργασιών την άνοιξη, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τόσο στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς όσο και με τις βροχές και την κακοκαιρία του χειμώνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.