44 χιλιαδες ευρω για την Ρωμαικη Σαρκοφαγο και τα μιλιαρια του Αρχαιολογικου Μουσειου Κομοτηνης

Θα εκτεθούν στην περιοδική έκθεση που προγραμματίζει το Αρχαιολογικό Μουσείο με θέμα τη Ρωμαϊκή Κομοτηνή

Την χρηματοδότηση της ανασύνθεσης στερέωσης και ανάδειξης των Mαρμάρινων θραυσμάτων της Ρωμαϊκής Σαρκοφάγου και των Μιλιαρίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής, τα οποία θα εκτεθούν σε περιοδική έκθεση του Αρχαιολογικού μουσείου με θέμα τη Ρωμαϊκή Κομοτηνή, ενέκρινε προχθές το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ.
 
Την εισήγηση έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, ο οποίος σημείωσε πως η σύμβαση αφορά πέντε σημεία, τη σύνταξη αρχαιολογικής και στατικής μελέτης, τη μελέτη συντήρησης αρχαίου υλικού, τις εργασίες συντήρησης και στερέωσης της σαρκοφάγου, δημιουργία ειδικών κατασκευών και στηρίγματα εκθετών και το σχεδιασμό και την παραγωγή ενημερωτικών και εκπαιδευτικών φυλλαδίων. Ο συνολικός προϋπολογισμός των 44 χιλιάδων ευρώ βαρύνει εξολοκλήρου την Περιφέρεια, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης να είναι φορέας υλοποίησης της σύμβασης.
 
Την υποστήριξή του στην προσπάθεια αυτή έδωσε και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος πέρυσι είχε επισκεφτεί το Μουσείο και είδε τη διαλυμένη σαρκοφάγο και τα μιλιάρια, εκφράζοντας την άποψη πως είναι άδικο να μην ανασυντεθεί.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτή την κατεύθυνση, όπως γνωστοποίησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Παυλίδης, η περιφέρεια προχωρά πολλά έργα ανάδειξης στην περιοχή μας, όμως εντοπίζεται μια δυσκινησία από την πλευρά του Υπουργείου, όπως η Αναστασιούπολη άλλα τμήματα της Εγνατίας, το Κάστρο της Ξάνθης και άλλες δράσεις. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.