425 επιτυχοντες απο τη Ροδοπη στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χωρας

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κυμαίνονται τα ποσοστά επιτυχίας των υποψηφίων από το νομό Ροδόπης που έδωσαν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Οπως τόνισε μιλώντας στον ΠτΘ ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Άγγελος Νικολαΐδης, «είναι δύσκολο ακόμα να εξαχθούν ακριβή συμπεράσματα για τα ποσοστά επιτυχίας των υποψηφίων από τη στιγμή που εκκρεμούν τα αποτελέσματα των παιδιών της μειονότητας που εισάγονται με το ειδικό προνομιακό καθεστώς του «0,5%» και τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν σε 20 ημέρες περίπου». Υπάρχει ακόμα το ενδεχόμενο να αλλάξει η σχολή επιτυχίας κάποιων υποψηφίων της μειονότητας που πέρασαν κατευθείαν χωρίς τη χρήση του ευεργετήματος της ποσόστωσης, αλλά όταν αξιολογηθούν βάσει αυτής, θα έχουν την δυνατότητα επιτυχίας σε καλύτερη σχολή.


Σε ό,τι έχει να κάνει με τους απόλυτους αριθμούς επιτυχίας από κάθε λύκειο του νομού, η εικόνα έχει ως ακολούθως:

90% 10% Σύνολο

1ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής 116 13 129

2ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής 85 10 95

3ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής 120 14 134

Μουσικό Λύκειο Κομοτηνής 6 0 6

Ενιαίο Λύκειο Σαπών 10 3 13

Ενιαίο Λύκειο Ξυλαγανής 5 6 11

Ενιαίο Λύκειο Ιάσμου 12 0 12

Σύνολο 354 46 400

Επιτυχόντες από ΤΕΕ 25

Σε ειδικό ένθετο του ΠτΘ δημοσιεύονται όλα τα ονόματα των επιτυχόντων από το νομό Ροδόπης.

Οπως διαβεβαίωσε ο κ. Νικολαΐδης η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου θα βρει τα σχολεία της Ροδόπης έτοιμα τόσο από απόψεως υλικοτεχνικής υποδομής που χαρακτηρίζεται «σχετικά καλή», όσο και από απόψεως προσωπικού που θα βρίσκεται στις θέσεις του χωρίς να παρουσιάζονται τα φαινόμενα των χαμένων διδακτικών ωρών όπως συνέβαινε μέχρι το πρόσφατο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5 κενές θέσεις φυσικών και 7 κενές θέσεις γερμανικής φιλολογίας οι οποίες θα καλυφθούν από διορισμούς αναπληρωτών τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου.

Ολες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι φετινή χρονιά θα είναι η ομαλότερη για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων της χώρας, αν και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενδέχεται στις αρχές Οκτωβρίου να υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις εξαιτίας της άρνησης της κυβέρνησης για την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ σε δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Δ.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.