4,2 τονοι τροφιμων και περισσοτερες απο 102 συμμετοχες ο απολογισμος της δρασης «Ο Αη Βασιλης αργησε μια μερα 5»

Στην μπασκετική αναμέτρηση των Coffee Alert Vs ΑΕ Κομοτηνής το πρώτο βραβείο - Σήμερα η παράδοσή των τροφίμων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής

4,2 τόνους τροφίμων μακράς διαρκείας έδειξε η «ζυγαριά» του «αργοπορημένου» Άη Βασίλη, ο οποίος έφτασε και φέτος στην Κομοτηνή στις 14 Ιανουαρίου και παρέμεινε έως και την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της φετινής δράσης «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα».
 
Η Εθελοντική Δράση Κομοτηναίων, μετά από μία εβδομάδα παράτασης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, έριξε και φέτος αυλαία έχοντας επιτελέσει με την συνδρομή σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας τον σκοπό της, τη συγκέντρωση τροφίμων για της οικογένειες του Δήμου Κομοτηνής που βρίσκονται σε ανάγκη. Η συγκεντρωθείσα ποσότητα -όπως έγινε και στην περίπτωση της δράσης Santa Run που προηγήθηκε τον Δεκέμβρη του 2016 και «συνέβαλλε» στην όλη δράση του Άη Βασίλη κατά 860 κιλά λάδι- θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του  Δήμου Κομοτηνής, απ’ όπου θα διαμοιραστεί στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη. 

Ξεπέρασαν τις 100 φέτος οι συμμετοχές 

Φέτος η Εθελοντική Δράση Κομοτηναίων «έκλεισε» τα πέντε χρόνια υλοποίησής της και μέτρησε τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων, ξεπερνώντας τους 100, ανάμεσα στους οποίους φορείς, πολιτιστικοί σύλλογοι, καταστήματα και επιχειρήσεις της πόλης, σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί, που φιλοξένησαν τους σάκους του Άη Βασίλη και διοργάνωσαν εκδηλώσεις στο πλαίσιο της.  

Στον αγώνα των Coffee Alert VS ΑΕ Κομοτηνής το πρώτο βραβείο

Σε ό,τι αφορά το διαγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα που φέτος κατάφερε μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν να συγκεντρώσει τα περισσότερα τρόφιμα, δεν είναι άλλη από την ομάδα των Bakkal και ΑΕ Κομοτηνής, οι οποίοι με την υποστήριξη του  Σωματείου Καφεπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής, κατάφεραν να συγκεντρώσουν  τα περισσότερα είδη, παίζοντας μπάσκετ στον αγώνα των Coffee Alert Vs της ΑΕ Κομοτηνής που διοργανώθηκε αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.
 

Η νικήτρια ομάδα παρέλαβε το αναμνηστικό της βραβείο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τον κ. Γρηγόρη Τζενετίδη από πλευράς του Bakkal να μοιράζεται το βραβείο, όπως ο ίδιος δήλωσε, με το σύνολο των συναδέλφων του αλλά και την οικογένεια της ΑΕ Κομοτηνής που έκαναν πραγματικότητα τον αγώνα αυτόν.
 

Οι ομάδες που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό κομμάτι της φετινής δράσης ήταν συνολικά οχτώ. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν η ομάδα του Θρακικού Ωδείου και της Λέσχης Κομοτηναίων, καθώς και η ομάδα των Λέσχη Lions Ορφέας Κομοτηνής, Λέσχη Leo «Θράξιππος» και Café El Clasico, η οποία υποστηρίχθηκε και από το γυμναστήριο Action, ενώ ακολούθησαν οι ομάδες των ΔΙΑΣ Budo Academy – State Café, 2ου Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής, Πολιτιστικού Συλλόγου «Γυναίκα και Δημουργία» – Flo Café Κομοτηνής, Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Alma Libre- Σχολής Χορού Let’s Dance – Rock Bar Journey και  On Bikes Ποδηλάτες Κομοτηνής – Καφέ Μπαρ «Οχτώ». 

Κοινό ραδιοφωνικό πρόγραμμα των ραδιοφωνικών σταθμών της πόλης 

Πέραν των αυξημένων συμμετοχών αλλά και της συγκεντρωθείσας ποσότητας τροφίμων, στις «καινοτομίες» της φετινής δράσης μπορούν να καταγραφούν η ραδιοφωνική εκπομπή του Άη Βασίλη, που φέτος πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή των ραδιοφωνικών σταθμών «Ράδιο Παρατηρητής 94 fm», «Ράδιο Ροδόπη», «Ράδιο Δίαυλος 92,4», «Ράδιο Χρόνος», «Ράδιο Πατρίδα» και «ΕΡΑ Κομοτηνής», καθώς και τα ηχητικά μηνύματα συμπολιτών μας σε σχέση με την αξία και την έννοια του εθελοντισμού που έχουν ήδη αναρτηθεί και θα συνεχίσουν να αναρτώνται στην σελίδα της δράσης στο Facebook.
 

Τόσο οι εκπρόσωποι των προαναφερθέντων ραδιοφωνικών σταθμών όσο και εκπρόσωποι των συμμετεχόντων που έδωσαν το «παρών» στην τελετή, έλαβαν τους επαίνους συμμετοχής τους, καταθέτοντας στην πλειοψηφία τους δια μικροφώνου, τις ευχές τους για την επιτυχημένη συνέχεια αλλά και την εξέλιξη της δράσης, με κύρια ευχή όλων ωστόσο η αναγκαιότητα ύπαρξης τέτοιων δράσεων να σταματήσει να υφίσταται.
 

Από τα ωραιότερα στιγμιότυπα της τελετής και το μουσικό διάλειμμα του κ. Χρήστου Χατζόπουλου και των μαθητών του Εργαστηρίου Παραδοσιακής Μουσικής «Νότα» αλλά και η ανακοίνωση δια στόματος του κ.  Μενέλαου Συκάκη, ο οποίος εκπροσώπησε τον Ροταριανό Όμιλο Κομοτηνής, για την επιλογή της δράσης στο πρόσωπο της κ. Άρτεμις Τσολάκη, ως την πρόταση του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής για το Βραβείο Ευποιίας των Ροταριανών Ομίλων Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί φέτος και μάλιστα την βράβευση θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Οι χορηγοί της εκδήλωσης 

Η επικεφαλής της δράσης κ. Άρτεμις Τσολάκη κατά τη διάρκεια της τελετής έκανε ειδική μνεία στους χορηγούς της φετινής δράσης, ήτοι τους E.B. LA PETITE BOUTIQUE, ROOMMATES CREATIVE TEAM, DJ LAGOS, MAMA´S CLEANERS, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΩΣΤΑΡΕΛΗΣ, ΤΖΕΒΕΛΕΚΙΔΗΣ ΗΟΜΕ,WELCOME STORE ΤΖΕΒΕΛΕΚΙΔΗΣ, ΣΟΥ ΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΓΑΚΗΣ, 2K PROJECT ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΡΔΑΚΛΗ καθώς και στους Ταξίαρχο Νικόλαο Νιζάμη, Διοικητής της 29ης ΤΑΖΠΖΑ, Ταξίαρχο Κοσμά Μόσχο, Διοικητή της ΧΧΙ ΤΘΤ, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής, Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, τα μουσικά συγκροτήματα Sentinel, Quartistic και Underhill West, Εύα Δήμου, Χρήστο Σερμπέζη, Γιώργο Κουντουρά, Ομάδα Διάσωσης και Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων, Προσκόπους ν.Ροδόπης, Παιδικά Χωριά SOS, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ΤΤ Κομοτηνής, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού  Σταυρού, Σύλλογο Ατόμων με Κινητική Αναπηρία και Φίλων ν.Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ», Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και Maik Productions.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.