4 Οκτωβριου 1999: Η μερα που ο χρονος «παγωσε» στα Τεμπη

Σήμερα συμπληρώνονται 21 χρόνια από το δυστύχημα που προκάλεσε τον θάνατο έξι φιλάθλων του ΠΑΟΚ, καθώς και του οδηγού του μοιραίου φορτηγού

Στις 4:15 τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου 1999 ο ΠΑΟΚ έχασε για πάντα τον 20χρονο Χαράλαμπο Ζαπουνίδη, τον 25χρονο Δημήτρη Ανδρεαδάκη, τη 18χρονη Χριστίνα Τζιόβα, τον 22χρονο Αναστάσιο Θέμελη, τον 18χρονο Γιώργο Γκανάτσιο και τον 17χρονο Κυριάκο Λαζαρίδη. Έξι φίλαθλοι πλήρωσαν με τη ζωής τους την αγάπη τους για την ομάδα, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, όπου είχαν παρακολουθήσει το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ανατράπηκε στα Τέμπη μετά τη σύγκρουσή του με φορτηγό, ο οδηγός του οποίου επίσης έχασε τη ζωή του.

Σήμερα συμπληρώνονται 21 χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη. Ο θρήνος και ο πόνος για την απώλεια έξι νέων ανθρώπων αποτυπώθηκαν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Προστέθηκε άλλο ένα σύνθημα από τότε, παιδιά. Θα το τραγουδούσατε κι εσείς, αν δεν ήταν για εσάς: ‘Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε…’. Απερίγραπτο ρίγος… Να νιώθετε περήφανοι που εκείνη τη στιγμή γίνονται πραγματικά όλοι ένα… Πόσο παρακαλέσαμε όλοι να γυρνούσε ο χρόνος πίσω. Όσο κι αν προσευχηθήκαμε δεν το καταφέραμε. Δεν παραιτηθήκαμε όμως. Ορκιστήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε το χρόνο να σας προσπεράσει. Δεν σας θυμόμαστε μόνο αυτή τη μέρα. Σας θυμόμαστε και εμπνεόμαστε πάντα. Ο χρόνος σταμάτησε στις 04.10.1999… Εκείνη τη μέρα ο ΠΑΟΚ ολόκληρος θρήνησε. Από εκείνη τη μέρα ολόκληρος ο ΠΑΟΚ είναι ‘λειψός’. Όσα κι αν πετύχουμε, όσα κι αν σας αφιερώσουμε, πάντα θα προσευχόμαστε να μπορούσατε να είστε μαζί μας…».

Πηγή: makthes.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.