3ος στην Ελλαδα στην κατηγορια ανδρων στα αγωνισματα δρομου ο «Θρακας Ιππεας» Κομοτηνης

100 μετάλλια σε 52 αγώνες 22 πόλεων της χώρας κατέκτησε το 2015 ο σύλλογος

35 χρυσά, 35 αργυρά και 30 χάλκινα μετάλλια κατέκτησε ο ποδηλατικός αθλητικός σύλλογος Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας» τη χρονιά που μας πέρασε, λαμβάνοντας μέρος με το σύνολο των 50 αθλητών του, σε 52 αγώνες σε 22* πόλεις της χώρας! Κι όλα αυτά, μόλις δύο χρόνια από την επανίδρυσή του το φθινόπωρο του 2013…Μάλιστα, η ομάδα του των ανδρών, στην πρώτη της μόλις αγωνιστική σεζόν, κατέκτησε την 3η θέση πανελληνίως στα αγωνίσματα δρόμου, αφήνοντας πίσω της πολλές μεγάλες και γνωστές ομάδες. Ο στόχος δηλαδή που είχε θέσει ο σύλλογος, να συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη δεκάδα της χώρας, επιτεύχθηκε πανηγυρικά και με το παραπάνω, καθώς η οργάνωση και η μεθοδικότητα του team manager Γιάννη Ταμουρίδη, και το πάθος και η όρεξη των αθλητών, απέδωσαν.
 
Στόχοι του συλλόγου για την επερχόμενη αγωνιστική χρονιά, είναι η σταθεροποίησή του μεταξύ των ισχυρών ομάδων στα αγωνίσματα του δρόμου, αλλά και η ανάπτυξη στην πίστα και στο MTB. Απώτερος πάντως και μεγάλος στόχος, είναι το χτίσιμο ενός ισχυρού αγωνιστικού τμήματος-πρότυπο, με αθλητές από τις ακαδημίες του. 

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα των συλλόγων της Ελλάδας στα αγωνίσματα δρόμου για το 2015:

 

Α/Α Ομάδα Βαθμοί
1 Π.Ο. Πατρών 511
2 Π.Ε.Σ. Αστέρας 500
3 Α.Π.Σ. Θράκας Ιππέας 386
4 Κρόνος Νίκαιας 303
5 ΠΑΟΚ 281
6 Π.Ο. Χανίων Τάλως 239
7 Π.Ο. Ροδηλιός Ρόδου 189
8 Α.Ο. Αίολος 186
9 Ο.Φ. Νέας Ιωνίας 165
10 Α.Ο. Παναθηναϊκός 165

 
 
Ο απολογισμός του 2015 όπως και η ανασκόπηση της παρουσίας του συλλόγου από την επαναλειτουργία του το 2013, παρουσιάστηκαν σε μια όμορφη, λιτή και οικογενειακή εκδήλωση, όπου κόπηκε και η Βασιλόπιτα υπό τις ευλογίες του π. Χρυσοβαλάντη Δήμου, ενώ τιμήθηκαν και οι εταιρείες που στηρίζουν τον σύλλογο. 

Σύμφωνα με την Ανασκόπηση:

Το 2013, χρονιά επαναλειτουργίας του Θράκα Ιππέα μετά από πολλά χρόνια, ο σύλλογος συμμετείχε σε 5 αγώνες, είχε στο δυναμικό 35 αθλητές, και στις τάξεις των ακαδημιών του το παρών έδωσαν 13 νεαροί ποδηλάτες.
 
Το 2014 ο σύλλογος έλαβε μέρος σε 24 αγώνες, αριθμούσε 40 αθλητές, ενώ οι εκκολαπτόμενοι ποδηλάτες στις ακαδημίες του αυξήθηκαν στους 20.
 
Το 2015, οι 50 πλέον αθλητές του σάρωσαν μετάλλια και διακρίσεις σε 52 αγώνες, ενώ πλέον οι ακαδημίες αριθμού 30 ταλαντούχους μικρούς ποδηλάτες με πολλές υποσχέσεις.
 
*Αξίζει τέλος να παρατεθούν και οι 22 πόλεις σε όλη τη χώρα που ταξίδεψε ο σύλλογος εκπροσωπώντας και τιμώντας την Κομοτηνή. Πρόκειται για τις: Αθήνα, Πάτρα, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Ρόδο, Ηράκλειο, Θήβα, Λαμία, Τρίκαλα, Λάρισα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Έδεσσα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Θάσος, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Αδριανούπολη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.