3ο Ανταμωμα Ξυλαγανιωτων

Για τρίτη χρονιά φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Ξυλαγανή νομού Ροδόπης το 3ο Αντάμωμα Ξυλαγανιωτών από 13 έως 15 Αυγούστου, που διοργανώνεται από το Δήμο Μαρώνειας.

Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, παραδοσιακούς χορούς καθώς και τελετή βράβευσης επιτυχόντων μαθητών περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στο πλαίσιο του τριήμερου Ανταμώματος Ξυλαγανιωτών και θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία της Ξυλαγανής.

Στόχος αυτής της συνάντησης είναι να δοθεί στους απανταχού Ξυλαγανιώτες η δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία και τον πολιτισμό τους. «Στόχος είναι να μάθουμε όλοι μας που καταγόμαστε από τη Βόρεια Θράκη τις ρίζες μας, την ιστορία μας, να μάθουμε καλύτερα τον πολιτισμό μας γιατί πιστεύουμε ότι μέσα απ’ αυτό θα έχουμε καλύτερο μέλλον», ανέφερε ο δήμαρχος Μαρώνειας Χρήστος Παπανικολάου.

Μιλώντας για τη διοργάνωση που τείνει να γίνει θεσμός, ο δήμαρχος Μαρώνειας απηύθυνε κάλεσμα προς όλο τον κόσμο να λάβει μέρος στο πανηγύρι ώστε να περάσει ευχάριστες στιγμές.

Το Πρόγραμμα

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

21.00 Μουσική συναυλία με την Μαντολινάτα του Δήμου Μαρώνειας

Διεύθυνση: Σπύρος Ψαρράς

Σολίστ: Κατερίνα Αγγελακούδη

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Μουσικοχορευτική εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Ροδόπης, με παραδοσιακά συγκροτήματα του νομού και το χορευτικό συγκρότημα από το Κίρτζαλι της Βουλγαρίας «Dom na Cultura Kirtzali»

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

Bράβευση επιτυχόντων μαθητών του Δήμου Μαρώνειας.

Μουσικοχορευτική εκδήλωση με παραδοσιακά συγκροτήματα του: Συλλόγου Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα», Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής, ΚΑΠΗ Δήμου Μαρώνειας και το χορευτικό συγκρότημα από το Κίρτζαλι της Βουλγαρίας «Dom na Cultura Kirtzali»

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις του τριημέρου Ανταμώματος Ξυλαγανιωτών θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία Ξυλαγανής, ενώ ενδέχεται να γίνουν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.