3η Σεπτεμβριου – 34 χρονια ΠαΣοΚ

Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, συμπληρώνει τα 34 χρόνια αγωνιστικής και μάχιμης παρουσίας στον πολιτικό στίβο της χώρας μας και παράλληλα 34 χρόνια συμμετοχής στις κοινωνικές εξελίξεις, 34 χρόνια υπευθυνότητας και ουσιαστικής πολιτικής παρέμβασης, 34 χρόνια κοντά στο λαό, 34 χρόνια γεμάτα δημιουργία, δημοκρατία και διάλογο.

Παρόλα αυτά, ο τόπος μας πλήττεται θανάσιμα από την τυχοδιωκτική διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του κ. Καραμανλή. Οι διεκδικήσεις και τα κεκτημένα αγώνων του παρελθόντος και του παρόντος, που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πέτυχε μέσα στα 34 χρόνια της ύπαρξής του, προβάλλουν ως επιτακτική ανάγκη. Επιτακτική ανάγκη να σταματήσει ο διεθνής εξευτελισμός της Ελλάδας, να γίνει αποκομματικοποίηση του κρατικού μηχανισμού, να επέλθει εξυγίανση της οικονομίας και ελάφρυνση των πολιτών από τις δυσβάστακτες και αφαιμακτικές πρακτικές του κ. Αλογοσκούφη, να επιβιώσουν της ανέχειας τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα, να φτάσει επιτέλους αυτό το μαχαίρι στο κόκαλο ( που κάθε τόσο ψελλίζει Πρωθυπουργός) και να απελευθερωθεί η Δικαιοσύνη από τα δεσμά της δεξιάς πολιτικής χειραγώγησης, να διακοπούν τα μονοπωλιακά συμφέροντα και οι συμφωνίες της διαπλοκής και της μίζας.

Η χώρα μας σήμερα, χρειάζεται την πολιτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ. . Χρειάζεται την πολιτική που με διαφανείς διαδικασίες, διάλογο και αντίληψη της κοινωνικής πραγματικότητας θα καταφέρει να ανακόψει την φρενήρη πορεία της χώρας προς τον κατήφορο που μας επέβαλλε η τακτική της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση αυτή, ως ένας νέος Νέρων, έχει βάλει φωτιά όχι μόνο στις τσέπες μας και τη διοίκηση, αλλά απειλεί και την ίδια την συνταγματική λειτουργία με πρακτικές που θυμίζουν εποχές ανεξέλεγκτου παρακρατισμού και φίμωσης οποιασδήποτε ελεύθερης έκφρασης. Πρόσφατο δείγμα της, η νοθεία κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, τον ύψιστο θεσμό δημοκρατίας και διαφύλαξης των συνταγματικών αρχών. Αυτή σίγουρα δεν είναι η δική μας αντίληψη περί δημοκρατίας, όσο και αν κάποιοι συστηματικά φαλκιδεύουν θεσμούς και αξίες, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Ας μην ξεχνάμε πως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. βασίστηκε πάνω σε τέτοιες θεμελιώδεις αρχές και αξίες, για τις οποίες επί δεκαετίες αγωνίστηκε ο ιδρυτής του κινήματος, Ανδρέας Παπανδρέου. Σήμερα, νοιώθουμε όσο ποτέ την ανάγκη να μιλήσουμε ξανά για κοινωνική δικαιοσύνη, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση. 34 χρόνια μετά, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. συνεχίζει, έχοντας ως οδηγό του στην δύσκολη αυτή πορεία, τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη και ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής, το εθνικό συμφέρον, τον εκδημοκρατισμό του διοικητικού μηχανισμού, την πάταξη της πελατειακής νοοτροπίας και την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας μιας ανεξάρτητης δικαιοσύνης που δεν θα καλύπτει σκάνδαλα και δεν θα διεκδικεί το ρόλο του κυβερνητικού φερέφωνου.

Βαλσάμης Χρήστος Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Ροδόπης

Συμπληρώνονται σήμερα 34 χρόνια από τη δημοσιοποίηση της Ιδρυτικής Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη , του πολιτικού εκείνου και ιδεολογικού κειμένου , που έθεσε τις βάσεις για να εκφραστούν οι συλλογικές προσδοκίες του ελληνικού λαού για καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα μέσα από το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα .

Ποτέ στην ιστορική διαδρομή αυτού του τόπου ένα θεωρητικό κείμενο δεν κατάφερε να εμπνεύσει , να καθοδηγήσει και να κινητοποιήσει τόσο πλατειές λαϊκές μάζες , διατυπώνοντας με επάρκεια τα συσσωρευμένα αιτήματά τους για συνολική κοινωνική αλλαγή και δικαιοσύνη .

Το βασικό τρίπτυχο «Λαϊκή Κυριαρχία – Εθνική Ανεξαρτησία – Κοινωνική Δικαιοσύνη » αποτέλεσε τη σημαντικότερη έκφραση των σοσιαλιστικών προταγμάτων στην πολύπαθη Ελλάδα .

Σήμερα , 34 χρόνια μετά , εξακολουθεί να συνιστά σταθερό σημείο ιδεολογικής αναφοράς και να νοηματοδοτεί την ανάγκη για την αναγεννητική πορεία της χώρας μας .

Το ΠΑΣΟΚ τιμά για άλλη μια χρονιά την ιστορική επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη διακηρύσσοντας ότι ο πολιτικός αξιακός ιστός της παραμένει επίκαιρος και μας παρακινεί σε διαρκείς αγώνες .

Μόνο όταν το ΠΑΣΟΚ επανέρθει στην εξουσία και ξαναχτίσει το γκρεμισμένο από την κυβέρνηση της ΝΔ οικοδόμημα της Δημοκρατικής , Κοινωνικά Δίκαιης και Εθνικά Κυρίαρχης Ελλάδας , θα μπορούμε να μιλάμε ξανά για ιστορική δικαίωση των Αρχών της Ιδρυτικής Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη .

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.