36η Εθελοντικη Ομαδικη Αιμοδοσια

Για 36η συνεχή χρονιά φέτος ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλα Κούρτη» διοργανώνει Εθελοντική Ομαδική Αιμοδοσία -πιστεύοντας στην προσφορά βοήθειας στον συνάνθρωπό μας- σε συνδιοργάνωση της Νομαρχίας και του Δήμου Καβάλας.

Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2006, στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας.

Δυο αιμοληψίες οργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας. «Κάθε χρόνο ο Σύλλογός μας οργανώνει δυο αιμοληψίες, τις ανοιξιάτικες και τις φθινοπωρινές. Αυτή είναι η 36η οργανωμένη αιμοληψία, ενώ παράλληλα στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας γράφουμε και δωρητές οργάνων σώματος όπου θα περιμένουμε τους εθελοντές αιμοδότες.

Σ’ αυτές τις οργανωμένες αιμοληψίες και εγγραφές των δωρητών οργάνων σώματος θα μας βοηθήσει και το Ράδιο «Θεσσαλονίκη» σε συνεργασία με τα τοπικά ΜΜΕ», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας Αλέξανδρος Μηλόπουλος σε επικοινωνία του με τον ΠτΘ. Από το 1988 το Ράδιο «Θεσσαλονίκη» οργανώνει τρεις αιμοληψίες στην έκθεση και έχει βοηθήσει και τους τοπικούς συλλόγους, της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας.

Εδώ και 18 χρόνια δραστηριοποιείται στο νομό Καβάλας ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος, με 12 χρόνια προσφοράς σε ομάδες αιμοληψίας. «Ο Σύλλογός μας συμπληρώνει 18 χρόνια, ενώ προσφέραμε και 12 χρόνια σε ομάδες αιμοληψίας και ασχολούμεθα σ’ αυτό τον ευαίσθητο τομέα επί 30 περίπου χρόνια».

Πάνω από 2500 αιμοδότες και πάνω από 2000 δωρητές οργάνων σώματος έχει γράψει μέχρι σήμερα ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας, σύμφωνα με τον κ. Μηλόπουλο.


Πρώτος επαρχιακός σύλλογος της χώρας στον τομέα της δωρεάς οργάνων σώματος έρχεται ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καθώς «έχει κάνει περίπου δέκα εκδηλώσεις τιμώντας τη μνήμη των δωρητών οργάνων σώματος».

«Όποιος παίρνει γεμίζει τα χέρια του. Όποιος προσφέρει γεμίζει την ψυχή του», «Μην κρατάς τα όργανα του σώματός σου για τους ουρανούς. Οι ουρανοί γνωρίζουν πολύ καλά, ότι τα χρειαζόμαστε στη γη» και «Τούτο μόνον είναι η ζωή. Το να μη ζει κανείς μόνο για τον εαυτό του» του Μενάνδρου, είναι τα συνθήματα του Συλλόγου, τα οποία ο κ. Μηλόπολος αφιέρωσε στα μέλη του Συλλόγου, στον εθελοντή αιμοδότη αλλά και δωρητή οργάνων.

Δοθείσης ευκαιρίας δεν παρέλειψε να απευθύνει εγκάρδιο χαιρετισμό στον τοπικό Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, καθώς και στους αδελφούς συλλόγους του Συνδέσμου Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μιας και ο Σύλλογος της Καβάλας είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.