36 ενδιαφερομενοι για το Δημο Κομοτηνης μεσω της κινητικοτητας

Ξεκινούν την Τρίτη συνεντεύξεις με 11 από αυτούς

Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα αποτελέσματα από τον πρώτο κύκλο κινητικότητας στον οποίο συμμετείχε ο Δήμος Κομοτηνής, με 36 άτομα να εκφράζουν ενδιαφέρον για να μετακινηθούν στον Δήμο από τις θέσεις που κατέχουν σήμερα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος συμμετέχει στο πρόγραμμα, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να «θεραπεύσει» έστω και μερικώς, το
πρόβλημα υποστελέχωσης που έχει σε καίριες υπηρεσίες.

Μάλιστα σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα του Δήμου Κομοτηνής κ. Μαρία Σοφιανού, ήδη 11 από τους αιτούντες έχουν λάβει την άδεια της υπηρεσίας στην οποία βρίσκονται σήμερα για να μετακινηθούν, και από την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις από το Δήμο. Μάλιστα ενδιαφέρον υπάρχει και για μία από τις πιο υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Δήμου, την Τεχνική υπηρεσία, που χρήζει άμεσης στήριξης.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως οι υπάλληλοι που εξέφρασαν ενδιαφέρον δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αποφασίσουν να μετακινηθούν στο Δήμο.
Και αυτό γιατί αφενός μπορεί οι υπηρεσίες τους να μην δώσουν το πράσινο φως για την μετακίνησή τους, ενώ ακόμα και αν αυτοί έχουν τη δυνατότητα να φύγουν, μπορεί να μετακινηθούν σε μια από τις θέσεις που είναι διαθέσιμες μέσω της κινητικότητας σε άλλους φορείς.

Άλλωστε λόγω των 10 ετών των μνημονίων, αυτές οι θέσεις είναι πολλές.
Παρόλα αυτά τα στελέχη του Δήμου Κομοτηνής παραμένουν αισιόδοξα ότι το τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής θα είναι θετικό για τον Δήμο, ιδιαίτερα γιατί οι ανάγκες είναι πολλές.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν των τελευταίων προσλήψεων που έγιναν στην υπηρεσία καθαριότητας, ο Δήμος έχει να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, πολύ πριν τον περιορισμό προσλήψεων που έγινε με τα μνημόνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.