3,5 εκ. ευρω απο την Περιφερεια ΑΜΘ για την αποκατασταση της γεφυρας στην Καβαλα

Θα καλύψει και τις μελέτες που θα χρειαστούν για τη στατικότητα και την αποκατάσταση της γέφυρας

Δέσμευση η Περιφέρεια ΑΜΘ να καλύψει το κόστος των μελετών στατικής επάρκειας όλης της γέφυρας, μπροστά από το παλιό νοσοκομείο της Καβάλας, τμήμα της οποίας κατέρρευσε την Παρασκευή, της μελέτης αποκατάστασης αλλά και την διάθεση 3,5 εκ. ευρώ για τις εργασίες που θα απαιτηθούν για την αποκατάσταση της έδωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Καβάλα.
 
Σε αυτή συμμετείχαν πλην του Περιφερειάρχη η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, οι Αντιδήμαρχοι Ευαγγελία Δρακονάκη, Γιώργος Φιλόσογλου και Ηλίας Καλανταρίδης καθώς και στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου.
 
Με το πέρας της σύσκεψης, ανακοινώθηκαν οι εξής αποφάσεις:
 
1.Η συγκρότηση κοινής επιτροπής από υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου για τη διερεύνηση και καταγραφή του ιστορικού της γέφυρας, δηλαδή της μελέτης, της κατασκευής, των συντηρήσεων και άλλων γεγονότων μέχρι την υποχώρησή της.
 
2.Η ανάθεση διενέργειας πραγματογνωμοσύνης για τα αίτια υποχώρησης του τμήματος της γέφυρας από την Περιφέρεια και το Δήμο στο ΤΕΕ Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας.
 
3.Η διάθεση 60.000 ευρώ από πόρους της Περιφέρειας για την εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας της γέφυρας.
 
4.Η διάθεση ποσού μέχρι 130.000 ευρώ από πόρους της Περιφέρειας για την εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης είτε του τμήματος που υποχώρησε είτε της γέφυρας στο σύνολό της, ανάλογα με τα αποτελέσματα της μελέτης στατικής επάρκειας.
 
5.Η χρηματοδότηση με ποσό μέχρι 3.500.000 ευρώ από πόρους της Περιφέρειας είτε της επισκευής του τμήματος που υποχώρησε είτε της κατασκευής καινούργιας γέφυρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.