32 ποινικες υποθεσεις κοινοποιηθηκαν στην ΓΕΔΔ απο τη Ροδοπη το 2016

Αφορούν υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου

32 ποινικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου κοινοποιήθηκαν το 2016 στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης.
 
Συνολικά πέρυσι κοινοποιήθηκαν 1267 ποινικές υποθέσεις, και σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η aftodioikisi.gr, πρόκειται για σοβαρές υποθέσεις πουαφορούν μεταξύ άλλων 1214 ποινικές διώξεις, 14 βουλεύματα και 39 δικαστικές αποφάσεις για ανθρωποκτονία, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, επ’ αυτοφώρω δωροδοκία, υπεξαίρεση, πλαστογραφία, απιστία στην υπηρεσία για ποσά από 120.000 έως 150.000 ευρώ.
 
Σε αυτές μάλιστα εμπλέκονται ένας γενικός γραμματέας υπουργείου, εκατοντάδες αιρετοί της Αυτοδιοίκησης και αστυνομικοί, ιατροί του ΕΣΥ, διοικητές Οργανισμών αλλά και εκπαιδευτικοί.
 
Τα πρωτεία στις κοινοποιήσεις υποθέσεων στην ΑΜΘ κατέχει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης με 69, κατέχοντας την τρίτη θέση στη σχετική λίστα, ακολουθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης στην έβδομη θέση με 32, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης στην δέκατη με 30, ενώ από 6 υποθέσεις έχουν οι Εισαγγελίες Πρωτοδικών Δράμας και Ορεστιάδας, με τελευταία την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας με 5 ποινικές υποθέσεις.
 
Σύμφωνα με τα πανελλήνια στοιχεία πρώτοι στις ποινικές είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι με 288 υποθέσεις, στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι δημοτικοί σύμβουλοι με 238 υποθέσεις, στην τρίτη δημοτικοί υπάλληλοι με 178 υποθέσεις, στην τέταρτη αστυνομικοί με 115 υποθέσεις, στην πέμπτη οι αντιδήμαρχοι με 63 υποθέσεις και ακολουθούν οι Δήμαρχοι με 48 υποθέσεις.
 
Εκτός όμως από τους δημάρχους στην λίστα από την Αυτοδιοίκηση βρίσκονται ένας περιφερειάρχης αλλά και τρεις αντιπεριφερειάρχες, πέντε πρόεδροι κοινότητας, εφτά πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων και ισάριθμα μέλη Δημαρχιακών Επιτροπών, ένας πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου αλλά και έξι υπάλληλοι δημοτικών επιχειρήσεων.
 
Παράλληλα σε σοβαρά ποινικά αδικήματα έχουν υποπέσει  46 εκπαιδευτικοί, έξι διοικητές οργανισμών, ένας διευθύνων σύμβουλος εταιρείας του Δημοσίου αλλά καιένας γενικός γραμματέας υπουργείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.