30η Σεπτεμβριου: Ημερα Μνημης των Εθνικων μας Ευεργετων

Εκδηλώσεις στην Κομοτηνή

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή  με αφορμή την ημέρα μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και είναι οι εξής:

08.00: Επίσημη έπαρση της σημαίας  στο χώρο του Ηρώου παρουσία αρχών με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της ΧΧΙ ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.

10.15: Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Μάρκο Χριστοδουλόπουλο, φιλόλογο, υποδιευθυντή του Μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής.

10.45: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, τον Δ/ντή Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, τις τοπικές αρχές, εκπροσώπους των προσφυγικών σωματείων καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση.

18.50: Υποστολή της σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης, με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.