300 νεοσυλλεκτοι ορκιστηκαν στην Κομοτηνη

Έδωσαν τον όρκο ενώπιον της στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και συγγενών και φίλων

300 νεοσύλλεκτοι οπλίτες της 2020 Α΄ ΕΣΣΟ ορκίστηκαν την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στο στρατόπεδο «Λοχαγού (ΠΕ) Παύλου Ηλιοπούλου» στην Κομοτηνή.
 

Πρόκειται για οπλίτες των μονάδων της 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ», της ΧΧΙ ΤΘΤ «ΠIΝΔΟΣ», της IV ΤΑΞΥΠ, της 182 ΜΚ/Β «TOR M1» καθώς και του 1ου Λ/ΒΕΚΕΕΔ, που εδρεύουν στην ΠΕ Ροδόπης.
 

Στην τελετή παρέστησαν ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης, ο Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Λεωνίδας Γιοβάνης και ο Διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ Ταξίαρχος Ιωάννης Μπόγδος, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και ο τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής κ. Χαλήλ Τζιχάτ, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, καθώς και πολλοί φίλοι και συγγενείς των ορκιζόμενων, που καμάρωναν τους νέους στρατιώτες.
 

Στην ημερήσια διαταγή που αναγνώστηκε, τονίστηκε ότι οι φαντάροι, κάτω από τη σκιά της γαλανόλευκης, έδωσαν τον όρκο του Έλληνα στρατιώτη, εισερχόμενοι στην μεγάλη στρατιωτική οικογένεια, αναλαμβάνοντας την ιερή υποχρέωση να υπερασπιστούν με πίστη και αφοσίωση τα όσια και τα ιερά της πατρίδας μας.
 

Επωμίζονται όμως και σοβαρές ευθύνες, και απαιτείται να καταβάλουν ισχυρή προσπάθεια ώστε το συντομότερο να καταστούν ικανοί για την εκπλήρωση της αποστολής τους, για αυτό θα πρέπει να τους διακρίνει ψυχικό σθένος.
 

Ζητήθηκε δε από τους οπλίτες να μην λησμονούν ότι υπηρετούν την Ελλάδα, την πατρίδα των ηρώων, την κοιτίδα του πολιτισμού και της Δημοκρατίας, στον τόπο που γεννήθηκε ό,τι ευγενές και ωραίο δίνει αξία και νόημα στη ζωή του ελεύθερου και πολιτισμένου ανθρώπου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.