30 τονοι αλατι «επεσαν» την Κυριακη στους δρομους της Κομοτηνης

Γιώργος Πετρίδης, «Γιατί είμαι ικανοποιημένος από την ετοιμότητα που έδειξαν οι υπηρεσίες μας…»

Ικανοποιημένος από την ετοιμότητα, που έδειξαν οι υπηρεσίες του δήμου Κομοτηνής κατά τη διάρκεια και μετά από την έντονη χιονόπτωση, εμφανίζεται ο δήμαρχος, κ. Γιώργος Πετρίδης, σε δήλωση που έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο κ. Πετρίδης, κάνοντας λόγο για μία πρωτοφανούς έντασης χιονόπτωση, που ανάλογή της στην περιοχή είχαν πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, παρατήρησε πως οι βασικοί στόχοι της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας επιτεύχθηκαν ικανοποιητικά.

«Από την Κυριακή νωρίς το πρωί, σχεδόν από τα ξημερώματα, όλος ο μηχανισμός του δήμου ήταν σε ετοιμότητα για να αντιδράσει απέναντι στη χιονόπτωση», σημείωσε. «Η οποία χιονόπτωση ήταν πρωτοφανής», προσέθεσε, επισημαίνοντας ότι «εγώ τουλάχιστον θυμάμαι παρόμοια, τόσο μεγάλης έντασης, χιονόπτωση σε μία μόνο μέρα το 1987».

Η κινητοποίηση του μηχανισμού του δήμου, σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, είχε ως αποτέλεσμα να επιτευχθούν οι τρεις βασικοί στόχοι, που είχαν τεθεί: «πρώτον, να μην αποκοπούν τα ημιορεινά χωριά του δήμου από την πρόσβασή τους στην πόλη, δεύτερον, να λειτουργήσουν ομαλά όλοι οι βασικοί οδικοί άξονες της Κομοτηνής, και, τρίτον, να συμβάλλουμε στο έργο της Περιφέρειας, έτσι ώστε να αποδεσμεύσουμε το μηχανισμό της από κάποιες υποχρεώσεις του γύρω από την πόλη και να μπορέσει να λειτουργήσει σε άλλες περιοχές του νομού μας».

Ο κ. Πετρίδης επισήμανε ότι «δε χρειάστηκε κανένα αυτοκίνητο να κυκλοφορήσει στην πόλη με αντιολισθητικές αλυσίδες», ενώ επικαλούμενος σχετική αναφορά του διοικητή της Τροχαίας Κομοτηνής, μετέφερε ότι στα όρια της πόλης δε σημειώθηκε ούτε ένα ατύχημα- ούτε καν με υλικές ζημιές- εξαιτίας του χιονιού και του πάγου. Με την ευκαιρία, συνεχάρη τους οδηγούς, οι οποίοι έδειξαν την προσοχή που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Ενδεχομένως να αστοχήσαμε σε κάποιες περιπτώσεις- ποτέ εξάλλου δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτό που έχουμε κάνει», έσπευσε να αναγνωρίσει, «αλλά η γενική εικόνα για μένα ως δήμαρχο είναι απολύτως ικανοποιητική». «Έχω ακούσει κάποιες κριτικές, τις οποίες βέβαια πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας», συνέχισε, «αλλά θέλω να πω ότι οι κριτικές δεν είναι πάντα καλόπιστες. Επίσης οι κριτικές πολλές φορές έχουν να κάνουν με την κακή ενημέρωση. Για παράδειγμα δεν μπορεί να ξέρει ο κάθε πολίτης ότι προφανώς δεν είναι στις δυνατότητες του δήμου να ανοίξει το κάθε στενό και το κάθε δρομάκι της πόλης, προκειμένου ο άνθρωπος που έχει παρκαρισμένο το αυτοκίνητο να μπορεί το πρωί να το πάρει και να πάει στη δουλειά του. Είναι κάτι το οποίο δε συμβαίνει ούτε στις πιο προχωρημένες σε αυτόν τον τομέα χώρες της βόρειας Ευρώπης. Επομένως, προφανώς σε αρκετούς στενούς δρόμους ή δρόμους των γειτονιών της πόλης μας δεν πέρασε και δεν πρόκειται να περάσει ούτε αλατιέρα ούτε άλλο μηχάνημα του δήμου. Δεν μπορεί να γίνει αυτό, ανθρωπίνως…».

Καταλήγοντας ο κ. Πετρίδης διαβεβαίωσε ότι «συνεχίζουμε να έχουμε σε λειτουργία και σε επιφυλακή και τα μηχανήματα του δήμου, αλλά και των ιδιωτών με τους οποίους ο δήμος είχε φροντίσει έγκαιρα να κάνει σχετικές συμβάσεις και να μας συνδράμουν». «Ήδη κινητοποιήθηκαν δύο ιδιώτες- επαγγελματίες στο αντικείμενο», εξήγησε, «οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν χθες υπό την καθοδήγηση της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κομοτηνής. Ήμασταν και είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, με την Τροχαία και με τους άλλους συναρμόδιους φορείς και θεωρώ ότι οι υπηρεσίες μας έδειξαν την ετοιμότητα, την οποία εγώ ως δήμαρχος περίμενα να δείξουν. Θα ήθελα πραγματικά σημεία ή ζητήματα, στα οποία υστερήσαμε, να έρθουν σε γνώση του δήμου, προκειμένου σε αντίστοιχη περίπτωση να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα καλύτερα το έργο μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.