30 χρονια Φεστιβαλ ΚΝΕ –Οδηγητη

Το 30 χρόνια του γιορτάζει φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή και στην πόλη μας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σήμερα στο χώρο πίσω από το ηρώο της πόλης. Πρόκειται για το μοναδικό φεστιβάλ πολιτικής νεολαίας που τόσα χρόνια στήνεται και δημιουργεί μέσα από την αισιοδοξία των μελών και των φίλων της ΚΝΕ. Απορρίπτει την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και του πολιτισμού, την τρομολαγνεία, τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, την επίθεση στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Προωθεί τη νεανική ερασιτεχνική δημιουργία. Ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με τη νεολαία για όλα τα θέματα και τις πτυχές της ζωής. Προβάλει την ανυπότακτη – συλλογική στάση ζωής κόντρα στον ατομικισμό, την μοιρολατρία και την συμβιβασμό.

«Καταρχάς φέτος κάνουμε μια καινοτομία όσον αφορά σε σχέση με το φεστιβάλ. Θα είναι ολοήμερο, θα ξεκινάει δηλαδή από τις 11.30 το πρωί, με το άνοιγμα των εκθέσεων και θα καταλήγει στις 12 το βράδυ. Η δεύτερη καινοτομία αφορά στο ζήτημα της θεματικής ενότητας. Έχουμε σχεδιάσει ένα τρένο, του οποίου η έννοια είναι συμβολική και το οποίο εκπροσωπεί τις λαϊκές ανάγκες, γιατί το συγκεκριμένο μέσο είναι λαϊκό μέσο μεταφοράς. Το τραίνο είναι πάνω σε ράγες, οι οποίες χωρίζονται σε δυο κατευθύνσεις, εκ των οποίων η μία οδηγεί στον καπιταλισμό και η άλλη στον σοσιαλισμό με συνεχόμενες στάσεις. Για παράδειγμα στον καπιταλισμό οι στάσεις είναι ναρκωτικά, ολυμπιάδα, πόλεμος και το ζητούμενο είναι ποιος δρόμος θα επιλεχτεί από τους δύο», ανέφερε ο Κώστας Χατζούλας, υπεύθυνος σπουδάζουσας ΚΝΕ, μιλώντας για την κεντρική θεματική ενότητα του φεστιβάλ.

Στο χώρο της διοργάνωσης θα λειτουργούν διάφορες εκθέσεις, όπως βιβλίου, ενώ ομάδα φοιτητών της ΚΝΕ θα παρουσιάσει θεατρικό δρώμενο. Μία άλλη έκπληξη του φεστιβάλ είναι το πάρτι το αφιερωμένο στην Κούβα που θα αρχίσει να λειτουργεί το μεσημέρι και η ταβέρνα που θα υπάρχει όπου ο επισκέπτης θα πίνει δωρεάν ρούμι. Συγκρότημα από την πόλη θα δώσει τον δικό του τόνο στο φεστιβάλ. Υπήρξε σκέψη να συμμετέχει και τουρκικό συγκρότημα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τουρκίας αλλά για λόγους ευνόητους δεν ήταν δυνατή η συμμετοχή του.

Η κεντρική ομιλία θα γίνει από το μέλος του γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ , Κούρο Νίκο, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ στο Νομό Ροδόπης, κ. Φακιρίδης Νίκος, Το φεστιβάλ κλείνει μ΄ ένα ρεμπέτικο λαϊκό γλέντι από οπαδούς του κόμματος, το οποίο οι διοργανωτές φιλοδοξούν να πάρει τη μορφή λαϊκού γλεντιού.

«Το φετινό φεστιβάλ έχει μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τα προηγούμενα φεστιβάλ. 30 χρόνια φεστιβάλ ΚΝΕ και θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μέσα από πάρα πολύ δύσκολα χρόνια, από τις πρώτες στιγμές τις οποίες άρχισε να λειτουργεί και να δρα η οργάνωση μέχρι σήμερα στο επίπεδο το οποίο έχει φτάσει, πάντα στο συνεχές επίκεντρο της οργάνωσης βρισκόταν η υλοποίηση του φεστιβάλ καθώς επίσης και η προβολή της πολιτιστικής, πολιτικής πρότασης μέσω αυτού του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Σήμερα λοιπόν ακόμα πιο ώριμοι, πιο δυνατοί, με άλλες βέβαια συνθήκες είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε και αυτό το στόχο, το 30ο φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή με σύνθημα, «η δική σου γιορτή, ο δικός σου αγώνας». Μέσα σ΄ αυτό το σύνθημα περιέχεται και όλο το νόημα του 30ου φεστιβάλ ΚΝΕ -Οδηγητή. Φιλοδοξούμε πέρα από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ το φεστιβάλ να γίνει η γιορτή και ο αγώνας όλης της νεολαίας. Και αυτό γιατί όπως επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο το φεστιβάλ είναι η πολιτιστική και πολιτική πρόταση, η ερασιτεχνική δημιουργία, κόντρα στην εμπορευματοποίηση που έχει γίνει είτε σε επίπεδο αθλητισμού, το γνωρίσαμε πρόσφατα με τους ολυμπιακούς αγώνες, με τις υποθέσεις της ντόπας κλπ, είτε έχει να κάνει με την μουσική. Παράδειγμα χαρακτηριστικό είναι ότι κανένας νέος που θέλει να μάθει μουσική δεν μπορεί να ασχοληθεί ερασιτεχνικά χωρίς να πληρώσει. Μέσα από το φεστιβάλ ανοίγονται όλοι αυτοί οι δρόμοι για να οδηγηθούν οι νέοι, να γνωρίσουν, να μάθουν για την ερασιτεχνική δημιουργία και μέσα από αυτό να έρθουν σε μια επαφή σε μία επικοινωνία με την Κομμουνιστική νεολαία και κατ΄ επέκταση με τη πολιτική του ΚΚΕ, για την συγκρότηση μιας συμμαχίας που και η νεολαία θα έχει το ρόλο της και θα έχει την θέση της», κατέληξε ο κ. Χατζούλας.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.