3 στα 3 για το τμημα παλης του ΑΣ Δημοκριτειο

Με ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια επέστρεψαν οι παλαιστές του τμήματος από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πάλης Παίδων – Κορασίδων

Τρία μετάλλια για τους ισάριθμους αθλητές ήταν η αποκομιδή του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πάλης Παίδων – Κορασίδων που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Άνω Λιόσια το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
 
Συγκεκριμένα επέστρεψαν με ένα χρυσό, που κατέκτησε ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης στην κατηγορία των 80 κιλών, και δύο ασημένια, από τον Αργύρη Γρηγοριάν στην κατηγορία 65 κιλών και την Μαρία Νταμοτσίδου στην κατηγορία των 61 κιλών.
 
Όπως σημείωσε ο προπονητής του τμήματος κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης, που κέρδισε το χρυσό, κατάφερε να φτάσει επάξια στην κορυφή του βάθρου, μιας και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, απέναντι σε πολύ δυνατούς αθλητές, κερδίζοντας στον τελικό τον Άγγελο Κουκλάρη από τον Σύλλογο της Ευκαρπίας που είναι πολύ ικανός παλαιστής.
 
Καλή ήταν και η εμφάνιση του Αργύρη Γρηγοριάν, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό, πριν από περίπου 8 μήνες, στον ώμο του, χάνοντας εξαιτίας του τόσο το Πανευρωπαϊκό όσο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
 
Επίσης η αδυναμία κανονικής προπόνησης δεν του επέτρεψε να «φτάσει» τα κανονικά κιλά του με αποτέλεσμα να παλέψει σε μία κατηγορία πάνω από την κανονική του, και στον τελικό ήρθε αντιμέτωπος με τον Χριστόφορο Λοϊζίδη, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός αθλητής με σημαντική εμπειρία.
 

Στόχος τώρα είναι ο Αργύρης να μπορέσει να προλάβει την προετοιμασία για το Παγκόσμιο, μιας και στο Πανευρωπαϊκό βάσει της νομοθεσίας πάει ο πρώτος της κατηγορίας, και όπως τόνισε ο κ. Καρυπίδης, με τη βοήθεια του γιατρού κ. Μιχαλόπουλου και του φυσιοθεραπευτή κ. Χακάν, κάνουν τα πάντα για να επανέλθει στην αρχική κατάσταση,  ώστε μέχρι την προετοιμασία που θα ξεκινήσει το Πάσχα για τα διεθνή πρωταθλήματα να είναι σε καλή φόρμα.
 
Τέλος η Μαρία Νταμοτσίδου έχασε την πρώτη θέση λόγω ενός σημαντικού λάθους που έκανε στον τελικό, κάτι που ο κ. Καρυπίδης θεωρεί πως δείχνει ότι δεν έχει την εμπειρία που πρέπει να έχει.
 
Παρόλα αυτά το τμήμα εν γένει έχει καλή αποκομιδή, με τρία μετάλλια στις τρείς συμμετοχές, ενώ θεωρεί θετικό ότι ο Αργύρης, άσχετα από τον τραυματισμό του, έδειξε τον χαρακτήρα του και όταν ο ώμος του δημιούργησε προβλήματα και ενοχλήσεις στους προηγούμενου γύρους, θέλησε να παλέψει στον τελικό, γνωρίζοντας πως ο αντίπαλός του είναι εξαιρετικός αθλητής με διακρίσεις.
 
Επόμενος σταθμός για το τμήμα είναι το Πανελλήνιο παιδικό τουρνουά στη Λάρισα, όπου θα ταξιδέψουν παιδιά από τις κατηγορίες παμπαίδων γεννημένων μεταξύ 2006-2010, ενώ στη συνέχεια έχουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων στην Αθήνα, όπου θα κατέβουν με πέντε αθλητές, τον Χρήστο Σκόνδρα στα 61 κιλά, τον Γιάννη Βίνικ στα 66 κιλά, τον Αντώνη Νταβγκαπόλοφ στα 74 κιλά, και τον Αργύρη Γκρηγκοριάν, αν είναι καλά, στα 61 κιλά στους Εφήβους, ενώ στις Νεανίδες θα συμμετάσχει η Αθηνά Γιαγτζόγλου στην κατηγορία των 50 κιλών.
 
Ο κ. Καρυπίδης ευχαρίστησε για την βοήθειά τους για τους αγώνες Παίδων Κορασίδων τα ΚΤΕΛ Κομοτηνής, τον κ. Βασίλης Πηλικίδη και τον κ. Χρήστο Κωστάκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.