2ο Santa Run: Η Κομοτηνη ξαναβαφεται κοκκινη στις 4 Δεκεμβριου

Με ανεβασμένο τον πήχη της διοργάνωσης αλλά και των επιθυμητών στόχων

Και αυτά τα Χριστούγεννα, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, ακολουθεί τον Αη Βασίλη μέσα στους δρόμους της πόλης. To 2o Santa Run της Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με τη ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικος» και τα δύο μεγάλα δρομικά κινήματα της πόλης, το Komorun και ο Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας.
 
Με σύνθημα «Μια Πόλη… Μια Δράση… Ένας Κοινός Σκοπός» ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους για  έναν αγώνα δρόμου αφιερωμένο στον εθελοντισμό και συγκεκριμένα στη δράση που θα πραγματοποιηθεί φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά τον Ιανουάριο του 2018 «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα».
 
Η φετινή μάλιστα δεύτερη δράση ανεβάζει τον πήχη πιο ψηλά, τόσο από άποψη οργάνωσης, καθώς όπως ανακοίνωσαν εκ μέρους των διοργανωτών η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ηρόδικος» Μιχάλης Ραγκούσης και η εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής της Εθελοντικής Δράσης Κομοτηναίων «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα» Άρτεμις Τσολάκη, η δράση θα σηματοδοτήσει την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κομοτηνής, όσο και από άποψη συμμετοχών και κατ’ επέκταση ενός καλύτερου αποτελέσματος στην ποσότητα του λαδιού που θα συγκεντρωθεί και θα δοθεί δια μέσου των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. 

Η λήξη της δράσης σήμα εκκίνησης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κομοτηνής 

Σε αυτό ακριβώς το γεγονός, στην ευχή δηλαδή των διοργανωτών η φετινή δράση να ξεπεράσει την επιτυχία της περσινής πρώτης, στάθηκε στις δηλώσεις της η κ. Λιβεριάδου, η οποία επεσήμανε πως πρόκειται για ένα δρομικό γεγονός που δημιουργήθηκε πέρυσι από μία ομάδα ανθρώπων, με καθαρά φιλανθρωπικό στόχο, δίνοντας την ευκαιρία στην πόλη, όπως και έγινε να αποδείξει πως μπορεί να στηρίξει τέτοιες προσπάθειες. Σύμφωνα με την ίδια η περσινή ποσότητα λαδιού που συγκεντρώθηκε άγγιξε τα 860 κιλά λάδι, ποσότητα που φέτος ευελπιστούν να ξεπεραστεί με τη συμμετοχή όλης της πόλης, αλλά και επισκεπτών συμμετεχόντων από το σύνολο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
 
Η κ. Λιβεριάδου ανακοίνωσε πως η λήξη του δρομικού αυτού γεγονότος θα σηματοδοτήσει το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και κατ’ επέκταση την εκκίνηση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, κατά το οποίο, όπως επεσήμανε, η ΔΚΕΠΠΑΚ επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για όλους όσους θα δώσουν το «παρών».
 
Το ραντεβού για το φετινό δεύτερο Santa Run έχει δοθεί τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, με ώρα εκκίνησης  6 το απόγευμα και σημείο εκκίνησης την Τσανάκλειο Σχολή. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί όπως και η διαδικασία συμμετοχής είναι η ίδια, με τους ενήλικες συμμετέχοντες να καλούνται μαζί με τη φόρμα συμμετοχής τους να καταθέσουν ένα μπουκάλι λάδι. Η συμμετοχή των παιδιών και φέτος είναι δωρεάν, με απαραίτητη όμως την συνοδεία ενηλίκου. 

Το «μαγικό» σκουφάκι του Αη Βασίλη 

Ως μία ιδέα η οποία ξεκίνησε μέσα από μία αμφισβήτηση και αγκαλιάστηκε αμέσως από το σύνολο των διοργανωτών περιέγραφε το Santa Run ο κ. Ραγκούσης ο οποίος τόνισε πως «πέρυσι δημιουργήσαμε μία νέα γιορτή για την πόλη, η οποία συνοδεύεται με έναν χαρακτήρα κοινωνικής αλληλεγγύης.  Στην ουσία όμως πέραν της συμμετοχής βασικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε μία βοήθεια προς του ανθρώπους που έχουν ανάγκη».
 

Ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε ως «μαγικό» το κόκκινο σκουφάκι του Άη Βασίλη που φορούν όλοι οι συμμετέχοντες εξηγώντας πως «όσο βαριά και να είναι η διάθεσή μας όποιος φοράει το σκουφάκι χαμογελά, ακολουθώντας το πνεύμα των Χριστουγέννων».
 
Τέλος τον λόγο έλαβε η κ. Άρτεμις Τσολάκη, εκπρόσωπος οργανωτικής επιτροπής της δράσης «Ο Άη βασίλης άργησε μία μέρα», η οποία έκανε γνωστό πως έχει ξεκινήσει και η διαδικασία των εγγραφών, γνωστοποιώντας πως όποιος το επιθυμεί μπορεί να  δηλώνει συμμετοχή στην ηλεκτρονική σελίδα της δράσης www.santarunkomotini.gr, τόσο ως εθελοντής όσο και ως δρομέας,  στα γραφεία του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς και στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ, κατά τις ώρες λειτουργίας της.
 
Η διαδικασία που ακολουθείται είναι με τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής, οι δρομείς παραδίδουν ένα μπουκάλι λάδι και λαμβάνουν τον σκούφο του Άη Βασίλη, ενώ για όσους καταθέσουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά, θα έχουν την ευκαιρία την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, από τις  10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και ανήμερα της δράσης, την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα να παραδίδουν το λάδι τους και να παραλαμβάνουν το σκουφάκι τους, από τους εθελοντές που θα βρίσκονται στα σπιτάκια της κεντρικής πλατείας Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.