2η ημεριδα Μεταπτυχιακων φοιτητων, Υποψηφιων διδακτορων και Μεταδιδακτορικων ερευνητων του Τμηματος Ιστοριας και Εθνολογιας

Διαδικτυακά την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Μια ακόμη απόδειξη της γρήγορης προσαρμογής μας στην νέα πραγματικότητα των καιρών μας, αποτελεί η διαδικτυακή διεξαγωγή της 2ης ημερίδας Μεταπτυχιακών φοιτητών, Υποψηφίων διδακτόρων και Μεταδιδακτορικών ερευνητών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Συγκεκριμένα, την ημερίδα διοργανώνουν το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Τοπική Ιστορία – Διεπιστημονικές προσεγγίσεις» σε συνεργασία με το Εργαστήρι Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, και θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, από τις 9:30- 20:00. Κατά την ημερίδα θα ακουστούν ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες ομιλίες, οι οποίες καλύπτουν μια ευρεία γκάμα ιστορικών αναφορών και περιοχών.

Για παράδειγμα αναφέρουμε τις ομιλίες των: Κατερίνας Κιλτζανίδου που θα μιλήσει για την «Προβολή των γυναικών και των κοριτσιών στα πορτρέτα και στις επιγραφές τους στους ναούς του 13ου, 14ου, 15ου και 16ου αι. στην περιοχή της Πελοποννήσου», Σουλτάνας Παπακώστα, η οποία θα κάνει λόγο για τους «Βλαχόφωνους στην Ελλάδα, και στη χρήση της βλαχικής γλώσσας στο Λιβάδι Ελασσόνας», Δημήτρη Μαβίδη Pesic που θα αναφερθεί στους «Προβληματισμούς σχετικά με την αξιοποίηση των πηγών της ιστορίας του Ψυχρού πολέμου: Η περίπτωση της μελέτης των ναυτικών ανταγωνισμών στην Ανατολική Μεσόγειο», Δημήτρη Καλογιαννίδη με τίτλο ανακοίνωσης «“Έτρωγα δε και εγώ μπομπότα όπως όλοι οι Έλληνες”. Όψεις της βιωμένης εμπειρίας των Αρμενίων στην πόλη της Ξάνθης κατά τη διάρκεια της Κατοχής (1941 – 1944)», και Βασιλικής Φίλιου, η οποία θα μιλήσει για την «Εγκατάσταση των προσφύγων στον αστικό προσφυγικό συνοικισμό “Ρέμβης-Σταθμού” της Κομοτηνής, από το 1923 και μετά».

Η διευθύντρια του Εργαστηρίου Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και Επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας κ. Αθηνά Συριάτου έγραψε τα εξής στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Οι αίθουσες μπορεί να είναι άδειες, ή σχεδόν άδειες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να παρουσιάσουμε την νέα μας δουλειά στο Εργαστήριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας. Με πολλή χαρά σας προσκαλούμε στην 2η Ημερίδα Μεταπτυχιακών, Υποψηφίων διδακτόρων και Μεταδιδακτορικών Ερευνητών την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου από τις 9:30-20:00.

Η συμμετοχή σας στην ημερίδα θα είναι τιμή για το εργαστήριο και τους φοιτητές που θα παρουσιάσουν την νέα δουλειά τους. Θα μπορέσετε να συνδεθείτε από το παρακάτω link: https://bit. ly/3mV9Lic».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.