270.000 ευρω για τη δημοτικη συγκοινωνια στην Κομοτηνη

Ανανεώθηκε η σύμβαση του δήμου με το Αστικά ΚΤΕΛ για το 2016

Ενόψει της λήξης της υφιστάμενης σύμβασης μεταξύ του δήμου Κομοτηνής και του Αστικού ΚΤΕΛ της πόλης, τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εισήχθη για συζήτηση και τελικώς εγκρίθηκε η ανανέωσή της για το 2016. Το χρήματα, που θα καταβάλει ο δήμος σε ετήσια βάση, είναι 270.000 ευρώ, όσα δηλαδή προβλέπονταν και στην προηγούμενη σύμβαση.
 
Στη δήλωσή του ο κ. Πετρίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως με την ειλικρινή συνεργασία, που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις διοικήσεις των δύο φορέων τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο συρρικνώθηκε το κόστος της δημοτικής συγκοινωνίας κατά 65% περίπου, αλλά επιπλέον εξορθολογίστηκαν τα δρομολόγια, προκειμένου να εξυπηρετούν καλύτερα τους μετακινούμενους. «Καταφέρνουμε να κρατάμε χαμηλά σε σχέση με το κόστος το πραγματικό το αντίτιμο για τους πολίτες μας», σημείωσε, «και παράλληλα να υπάρχει ένα μέσο μαζικής μεταφοράς στην πόλη μας, που δίνει την δυνατότητα να εξυπηρετούνται οι δημότες». Κατά τον κ. Πετρίδη όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας χρησιμοποιούν τα αστικά λεωφορεία, ιδίως παιδιά και υπερήλικες, και η ενθάρρυνση αυτής της επιλογής είναι μια προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.
 
Καταλήγοντας ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι γίνονται πιλοτικά δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, σε γειτονιές που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σταθερή συγκοινωνία. «Όπου υπάρχει νέο ενδιαφέρον ή νέα απαίτηση για δρομολόγια», εξήγησε, «το βλέπουμε πιλοτικά και μετά το εντάσσουμε ή δεν το εντάσσουμε, ανάλογα με τα αποτελέσματα της πιλοτικής αυτής εφαρμογής». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.