27 χρονια απο την ιδρυση της Νεας Δημοκρατιας

Εικοσιεπτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την ιστορική για τη χώρα μέρα της ιδρύσεως της Νέας Δημοκρατίας. Εικοσιεπτά χρόνια, από την 4η Οκτωβρίου του 1974, που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανήγγειλε τη δημιουργία της Νέας Δημοκρατίας, με σύνθημα και σκοπό ταυτόχρονα, “μια υπερήφανη και ευτυχισμένη Ελλάδα”.

Μέσα σε λίγες μόνο γραμμές της ιδρυτικής διακήρυξης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε καταφέρει να χωρέσει όλα όσα διακαώς ο Ελληνικός λαός ζητούσε.

“Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη, που ταυτίζει την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη” είχε υπογραμμίσει μεταξύ άλλων, υποσχόμενος ταυτόχρονα ότι “η Νέα Δημοκρατία, θα υπηρετεί τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ταμπέλες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς”.

Η Ιστορία, αναμφισβήτητος ομολογητής των γεγονότων και των εξελίξεων, δικαιώνει τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στις κρίσιμες στιγμές και καταδεικνύει την πολύτιμη προσφορά της στον τόπο.

Οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξαν καθοριστικές για την εξυπηρέτηση των Εθνικών αναγκών.

Η εδραίωση της Νέας Δημοκρατίας με την οριστική επίλυση του Πολιτειακού και τη ψήφιση του Συντάγματος καθώς και του Διεθνούς Κύρους της χώρας με την ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη, αρκούν, ώστε να γίνει αντιληπτό, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έβγαλε τον τόπο από τα αδιέξοδα.

Σήμερα, εικοσιεπτά χρόνια μετά, είναι εμφανές ότι οι ανισότητες, η αναξιοκρατία και η γραφειοκρατία, αποτελούν συνιστώσες της αβεβαιότητας για το αύριο.

Σήμερα, είναι εμφανές ότι ο τόπος έχει τεράστια ανάγκη από μια σοβαρή πολιτική ηγεσία με όραμα και συναίσθηση του καθήκοντος να χαράξει με σιγουριά το μέλλον.

Είναι εμφανές, ότι ο τόπος έχει ανάγκη τη Νέα Δημοκρατία, της οποίας η ιστορική επιβεβαίωση, αποτελεί εγγύηση, για τη διάσωση των αξιών και των ιδανικών, για την ανάταση της ελπίδας και της αισιοδοξίας με σύνθημα και σκοπό “μια υπερήφανη και ευτυχισμένη Ελλάδα”.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.