25 χρονια ερευνητικης προσφορας στη Θρακη

Τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, Μανώλη Βαρβούνη, τίμησε το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Το Αρχείο Θρακικής Λογοτεχνίας του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης – Αγγελική Γιαννακίδου τίμησε τον Καθηγητή Λαογραφίας και Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ. Μ. Γ. Βαρβούνη για την εικοσιπεντάχρονη ερευνητική προσφορά του στη Θράκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στον χώρο του Μουσείου την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017. Η Πρόεδρος του Μουσείου κ. Αγγελική Γιαννακίδου προσφώνησε τον τιμώμενο ενώ για το έργο του μίλησαν με κολακευτικά λόγια οι Μανόλης Γ. Σέργης, Αναπληρωτής Καθηγητής Λαογραφίας του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ. και Θανάσης Β. Κούγκουλος, Δρ. Νέας Ελληνικής Φιλολογίας – Διευθυντής του Α.Θ.Λ..

Στο τέλος της εκδήλωσης ο τιμώμενος συγκινημένος εκφώνησε ευχαριστήριο λόγο και του επιδόθηκαν από την Πρόεδρο του Μουσείου και τον Διευθυντή του Αρχείου αναμνηστική πλακέτα και έπαινος. Το κοινό έμεινε εντυπωσιασμένο από τον όγκο και το εύρος του λαογραφικού έργου του καθηγητή Βαρβούνη για τη Θράκη.   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.