24ωρη γινεται η αποκομιδη των σκουπιδιων στο Δημο Κομοτηνης

Η εργασία απορριμματοφόρων και σαρώθρων θα μπορεί να πραγματοποιείται κατά τις νυχτερινές ώρες

Στην καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας καθώς και εξαίρεσης της εφαρμογής της πενθήμερης εργασίας της Δ/νσης Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής, και συγκεκριμένα στα 4 τμήματα: Καθαριότητας, Αποκομιδής και Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Πρασίνου, Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων θα προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής.
 
Ο Δήμος προχώρησε σε αυτή την κίνηση, κρίνοντας αναγκαία, μεταξύ άλλων, την εργασία απορριμματοφόρων και σαρώθρων να πραγματοποιείται κατά τις νυχτερινές ώρες ώστε να µην παρακωλύεται η κυκλοφορία των Ι.Χ. αυτοκινήτων μέσα στη πόλη, ενώ κάποιες εργασίες καθαριότητας όπως καθαρισμός μετά από παρελάσεις, εκδηλώσεις, πλύση οδών–μνημείων-πλατειών να πραγματοποιούνται κατά τις Κυριακές και αργίες ώστε να διασφαλισθεί η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αναγκών για καθαριότητα και να εξασφαλίζεται η δημόσια υγεία.
 
Επίσης αυτό διευκολύνει την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών ακραίων καιρικών φαινομένων κλπ , όπου χρειάζεται άμεση κινητοποίηση για την αντιμετώπισή τους, διασφαλίζοντας την υγεία και την ασφάλεια των δημοτών, την παραμονή σε επιφυλακή κατά τις περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων ή φυσικών καταστροφών καθ’ όλο το 24ωρο που σημαίνει ότι εκτός ωραρίου, καλούνται υπάλληλοι για διάφορες εργασίες προκειμένου να άρουν την επικινδυνότητα των φαινομένων, καθώς και γίνονται εργασίες καθαρισμού του δημοτικού οδικού δικτύου από φερτά υλικά μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά και άλλες δράσεις που αφορούν στην πολιτική προστασία, την λειτουργία της υπηρεσίας πρασίνου, αλλά και τη λειτουργία του κυνοκομείου και των κοιμητηρίων.
 
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, προς το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής που έλαβε την απόφαση, όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε η υπηρεσία με μια βάρδια, με τους εργαζόμενους να βγαίνουν, για να μην πραγματοποιούν οχλήσεις, από τις 4 το πρωί, και ουσιαστικά δεν πληρωνόταν για αυτό.
 
Με αυτή τη λειτουργία, αποκαθίσταται κάτι το οποίο όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε αλλά δεν γινόταν, δηλαδή οι εργαζόμενοι να παίρνουν τα νυχτερινά τους, και τις υπερωρίες τους όταν πρέπει.
 
«Αυτή τη στιγμή αποκαθιστούμε τουλάχιστον οικονομικά, αλλά και σε βάρδιες τους ανθρώπους που δουλεύουν» σημείωσε.
 
Στην απόφαση μειοψήφησε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννης Λεβέντης, ο οποίος ανέφερε πως θα έπρεπε να υπάρξει επέκταση στο 24ωρο μόνο στην αποκομιδή των απορριμμάτων, και όχι των άλλων υπηρεσιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.