22 μερες χριστουγεννιατικων εκδηλωσεων στην Κομοτηνη

Τη Δευτέρα «ξυπνάει» το πνεύμα των Χριστουγέννων, την Τρίτη η φωταγώγηση του δέντρου

«Χριστούγεννα, μέρες κατάνυξης… γιορτές χαράς!» είναι ο τίτλος του φετινού προγράμματος για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, που ετοίμασε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Κομοτηνής. Οι εκδηλώσεις ουσιαστικά θα ξεκινήσουν από την προσεχή Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, όταν δεκάδες παιδιά, από δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης μας, θα «ξυπνήσουν» με τις χαρούμενες φωνές τους στην κεντρική πλατεία το πνεύμα των Χριστουγέννων. Η επίσημη έναρξη, όμως, θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης, επίσης στην πλατεία, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, με αρωγούς τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, καθώς και του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ «Άγιοι Θεόδωροι», θα φωταγωγήσει στις 6.30 το απόγευμα το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Την τελετή θα συνοδεύσουν μελωδικά η Φιλαρμονική του δήμου Κομοτηνής και τα μέλη της χορωδίας «Εύμολπος», που θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2016, όταν θα πέσει η αυλαία των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο δήμο Κομοτηνής, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει πολλές εκδηλώσεις και δράσεις, για όλα τα ενδιαφέροντα.

Νατάσα Λιβεριάδου
«Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως στα παιδάκια, αλλά δίνει την ευκαιρία και στους μεγάλους να ζήσουν κάποιες χαρούμενες στιγμές»

Η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριάδου, παρουσιάζοντας χθες το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, παρατήρησε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που «απευθύνεται κυρίως στα παιδάκια, πλην όμως νομίζω ότι είναι έτσι φτιαγμένο, ώστε να δώσει την ευκαιρία και στους μεγάλους να μπορέσουν να νοιώσουν ευχάριστα, να ζήσουν κάποιες χαρούμενες στιγμές σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε».
              
Η κ. Λιβεριάδου μνημόνευσε την αθρόα συμμετοχή των παιδιών από σχολεία και παιδικούς σταθμούς, καθώς επίσης τη συμμετοχή των τοπικών συλλόγων, της Μητρόπολης Μαρώνειας και Κομοτηνής, αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

Επιπλέον δαπάνη για τις καταστροφές στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων θα κινηθεί γύρω στις 6.000 έως 7.000 ευρώ, όπως το εκτίμησε η κ. Λιβεριάδου, με ένα σημαντικό τμήμα αυτών των χρημάτων να προκύπτει από τα περιστατικά βανδαλισμών, που είχαμε τις τελευταίες ημέρες, αφενός από το επεισόδιο με τους οπαδούς του Ολυμπιακού στην πλατεία κι αφετέρου από τη δράση ασυνείδητων, που έκοψαν καλώδια και λαμπάκια από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. «Θα κάνουμε μια δαπάνη παραπάνω, γιατί δυστυχώς είχαμε βανδαλισμούς», σημείωσε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, εξηγώντας ότι «ενώ ολοκληρώναμε τις εργασίες στολισμού στην πλατεία, δεχτήκαμε μια καταστροφή στα σπιτάκια μας και το πιο βασικό, ότι έκοψαν τα καλώδια από το χριστουγεννιάτικο δέντρο». «Είναι μια αρκετά μεγάλη δαπάνη, γιατί θα πρέπει να αντικατασταθούν πολλά φωτάκια», συμπλήρωσε, για να επισημάνει ότι «πάντως το ποσό δεν ξεπερνά τις 6-7.000 ευρώ, μαζί με το ποσό που θα δαπανήσουμε για τα κατεστραμμένα λαμπάκια».

«Μακάρι, αυτές τις γιορτές σε κάθε σπίτι να μην υπάρχει αδειανό τραπέζι»

Καταλήγοντας η κ. Λιβεριάδου ευχήθηκε να έχουμε μια καλή νέα χρονιά, καλύτερη και δημιουργικότερη από την προηγούμενη, και «μακάρι, αν μπορούσε να γίνει, αυτές τις γιορτές σε κάθε σπίτι να μην υπάρχει αδειανό τραπέζι». «Να έχουμε υπομονή και δύναμη για να προσπαθούμε», συμπλήρωσε, «πιστεύοντας ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες το 2016».

Σ.Σ.: Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων πατήστε στην κεντρική φωτογραφία… 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.