22 + 5 υπογειους καδους αποκτα η Κομοτηνη

Βοηθώντας να μείνει η πόλη πιο καθαρή, αλλά και επιταχύνοντας το έργο της υπηρεσίας καθαριότητας

Την χωροθέτηση 22 ημιυπόγειων κάδων σε κεντρικούς  κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Κομοτηνής, που θα βοηθήσουν στην διαχείριση των απορριμμάτων και την αναβάθμιση της ποιότητας αποκομιδής τους, αποφάσισε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
 
Το Τμήμα Καθαριότητας Αποκομιδής και Ανακύκλωσης, θα προμηθευθεί 22 ημιυπόγειους κάδους των 1.500 λίτρων, για σύμμεικτα απορρίμματα, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών αποκομιδής των απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της πόλης μας.
 
Ο λόγος που θα τοποθετηθούν οι κάδοι, είναι ότι αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται το φαινόμενο της συσσώρευσης αρκετών υπέργειων κάδων σε ένα σημείο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα, τόσο στην υπηρεσία, όσο και στους Δημότες που τους έχουν δίπλα στα καταστήματά τους.
 
Εφόσον το σύστημα λειτουργήσει αποτελεσματικά θα γίνει επέκταση του και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης.
 
Όπως ανέφερε ο Προϊστάμενος Καθαριότητας κ. Νίκος Στεργιάδης, η πλειοψηφία των κάδων είναι των 1.500 λίτρων, ενώ θα τοποθετηθούν και ακόμα 5 κάδοι, των 3.000 λίτρων, τους οποίους έχει ήδη προμηθευτεί ο Δήμος Κομοτηνής.
 
Η χωροθέτηση των μεγάλων κάδων έχει ήδη γίνει, με τρείς να αντικαθιστούν τους παλιούς υπόγειους κάδους, δύο στις Δημοτικές τουαλέτες στην οδό Ορφέως, και ένας στο τέλος του πεζόδρομου της Μ.Μ. Βασιλείου. Επίσης θα τοποθετηθεί ένα κάδος των 3.000 λίτρων στην είσοδο της Βενιζέλου, ενώ ένας θα τοποθετηθεί στον χώρο της Δημοτικής αγοράς.
 
Η χωροθέτηση των περισσότερων μικρότερων κάδων θα γίνει σε σημεία που είτε προκαλούν όχληση είτε εμφανίζονται προβλήματα όταν φυσάει έντονος αέρας, βοηθώντας ώστε η υπηρεσία να απαλλαγεί από αρκετό φόρτο κάδων σε σημεία μέσα στην πόλη.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω κάδοι έχουν ειδική σακούλα, και συλλέγονται είτε με το καινούριο απορριμματοφόρο του Δήμου, που έχει γερανό, είτε με ένα μικρό γερανό που έχει η υπηρεσία.
 
Όσο για τη λειτουργικότητά τους, τόνισε πως ήδη υπάρχει εμπειρία από τη λειτουργία τους σε άλλους Δήμους, και τα στελέχη της υπηρεσίας έχουν επισκεφτεί το Δήμο Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκαν και με τη δημοτική αρχή, αλλά και με τους εργαζόμενους, με τους οποίους έκαναν όλη τη διαδικασία της αποκομιδής, εντοπίζοντας πως αφενός η λειτουργικότητα βελτιώνεται, αλλά και η πόλη μένει πιο καθαρή. 

Πού θα τοποθετηθούν οι κάδοι των 1.500 λίτρων 

Τέλος θα πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση από ένα τεμάχιο ημιυπόγειων κάδων χωρητικότητας 1.500 λίτρων στα εξής σημεία:
 
1.Επί της Οδού Κομνηνού (απέναντι από Δωδώνη)
2.Επί της Οδού Σ. Βέμπο 8 (γωνία με κτίριο ΟΤΕ), προς αντικατάσταση του υπόγειου
3.Επί της Οδού Σ. Βέμπο 9 (γωνία με Αγ. Γεωργίου)
4.Επί της Οδού Αποστ. Σούζου (απένανττ από το Δημαρχειακό Μέγαρο)
5.Λεωφ. Ηρώων 1 (απέναντι από το μάρκετ Τζούρα)
6.Ταταούλων 9 (πλατεία Καραϊσκάκη)
7.Λεωφ. Ηρώων με Μεσολογγίου 1 γωνία.
8.Λεωφ. Ηρώων 69
9.Λ. Ηρώων 108 (δίπλα στο φούρνο του Γελάτου)
10.Ελ. Ψάλτη 4 (παράλληλη στην Απ. Αποστολίδη)
11.Μάρκου Μπότσαρη (στο τριγωνάκι)
12.Μάρκου Μπότσαρη 1 (πίσω από το κτίριο του ΙΚΑ)
13.Δημοκρίτου με τέλος Βενιζέλου
14.Ορφέως (στάση Υφαντών)
15.Ανδρούτσου 104 (δίπλα στο περίπτερο)
16.Πλ. Χρυσάνθου (1ο Δημοτικό)
17.Φιλίππου (παλιά Υπηρεσία)
18.Νούλια (αλάνα παλιά βρύση)
19.Γ. Παπανδρέου 45 (πίσω από Κοσμόπολις)
20.Δομεστίχου (3ο Δημοτικό)
21.Κουρτίδη 3 με Θάσου γωνία
22.Αγησιλάου (Πλατεία ΧΕΝ)
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.