21η Εκθεση Χρυσος – Ασημι 2008

Το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός του κλάδου, η Έκθεση ΧΡΥΣΟΣ ΑΣΗΜΙ 2008, ανοίγει τις πύλες της από 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ έως 3 ΜΑΡΤΙΟΥ στο εκθεσιακό κέντρο Ελληνικού –πρώην ανατολικός αερολιμένας, λεωφόρος Βουλιαγμένης.

Η έκθεση ΧΡΥΣΟΣ –ΑΣΗΜΙ αποτελεί το βαρόμετρο των ετήσιων επιχειρηματικών εξελίξεων του κλάδου και προσφέρει την ευκαιρία να προβληθεί η σχεδιαστική κατασκευαστική και ποιοτική αρτιότητα των εκθεμάτων.

Στην έκθεση προβάλλουν τα προϊόντα τους έλληνες παραγωγοί ή αντιπρόσωποι προϊόντων αργυροχρυσοχοϊας, επιχειρήσεις ωρολογοπωλών και συναφών ειδών, σκευών, εικόνων, ειδών συσκευασίας και διακόσμησης, πετρών, μηχανημάτων και χρηματοκιβωτίων. Η έκθεση ΧΡΥΣΟΣ-ΑΣΗΜΙ συγκεντρώνει κάθε χρόνο πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι 29/2 & 3/3 από 10:00 έως 20:00, 1/3 & 2/3 από 10:00 έως 21:00.

Με τον κ. Γιώργο Μακρή – Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ελληνικού Κέντρου Αργυροχρυσοχοΐας Α.Ε. συζητά σήμερα ο ΠτΘ.

ΠτΘ: κ. Μακρή, θεσμός πλέον η έκθεση που διοργανώνει κάθε χρόνο το Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοϊας. Ποια είναι η φετινή εικόνα της συμμετοχής;

Γ.Μ.:
Το ΕΛ.Κ.Α. ο φορέας της έμπρακτης και αρμονικής συνεργασίας μεταξύ κράτους και κλάδου της Ελληνικής Αργυροχρυσοχοΐας διοργανώνει την 21Η έκθεση “ΧΡΥΣΟΣ-ΑΣΗΜΙ”, το σημαντικότερο γεγονός και το σημείο αναφοράς των ετήσιων συναλλαγών και συνεργασιών του κλάδου.

Σε μια επιφάνεια 17.000 μικτών τ.μ. προβάλλουν τα προϊόντα τους περίπου 350 εκθέτες, οι οποίοι είναι παραγωγοί ή αντιπρόσωποι προϊόντων, αργυροχρυσοχοΐας, επιχειρήσεις ωρολογοπωλών και συναφών ειδών, σκευών, εικόνων, ειδών συσκευασίας και διακόσμησης, πετρών, μηχανημάτων και χρηματοκιβωτίων.

ΠτΘ: Η συγκεκριμένη έκθεση τι σημαίνει για τους συμμετέχοντες;

Γ.Μ.:
Η ΧΡΥΣΟΣ-ΑΣΗΜΙ κατέχει εξέχουσα θέση σε μία σειρά δράσεων που υλοποιεί το ΕΛ.Κ.Α. στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού και της καλύτερης «οχύρωσης» των επιχειρήσεων του κλάδου στις συνθήκες ανταγωνισμού της επικείμενης παγκοσμιοποίησης των αγορών.

ΠτΘ: Αναφερθήκατε γενικά σε μια σειρά δράσεων τις οποίες πραγματοποιείτε. Θα μπορούσατε να αναφερθείτε ειδικότερα σε αυτές;

Γ.Μ.:
Οι δράσεις μας αναφέρονται σε διάφορους τομείς. Πρώτος τομέας οι δράσεις κατάρτισης. Αυτές αφορούν στη λειτουργία Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών Γεμολογίας, Διαμαντολογίας και Γλυπτογραφίας καθώς και στη διεξαγωγή επιδοτούμενων σεμιναρίων σε όλη τη χώρα.

Ο δεύτερος τομέας αφορά στις δράσεις οργάνωσης και συγκεκριμένα στο σήμα ποιότητας ΕΛ.Κ.Α. (σύμφωνο με το ISO9001).

Ο τρίτος τομέας αφορά στις δράσεις εκσυγχρονισμού συγκεκριμένα στη διάχυση και εφαρμογή των αποτελεσμάτων της έρευνας που εκπονεί σε συνεργασία με τα πλέον εξειδικευμένα τμήματα των ελληνικών Πανεπιστημίων σε πεδία όπως της βελτιστοποίηση χύτευσης, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του αντίστοιχου προγράμματος σε ειδική ημερίδα, ενώ οι παραγωγικές επιχειρήσεις έχουν στη διάθεσή τους σχετικό λογισμικό. Άλλα πεδία είναι αυτό της βελτιστοποίησης Συγκολλήσεων, της ανάκτησης πολύτιμων μετάλλων από απόβλητα, της δημιουργίας δομών Ηλεκτρονικού Εμπορίου, της δημιουργίας δομών ηλεκτρονικής μάθησης και της ανάπτυξης βέλτιστων διαδικασιών.

Επίσης, ένας άλλος τομέας δράσεων αφορά στις ενέργειες προβολής και προώθησης με την υλοποίηση διαφημιστικών ενεργειών.

Τέλος, το ΕΛ.Κ.Α. υλοποιεί ενέργειες που θα συμβάλλουν στον σχεδιασμό της κλαδικής πολιτικής. Μέσα στο 2007 ολοκληρώθηκαν και παρουσιάστηκαν σε ειδική ημερίδα η κλαδική μελέτη, το στρατηγικό σχέδιο του κλάδου το επιχειρησιακό σχέδιο του ΕΛ.Κ.Α. ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί η καταγραφή των επιχειρήσεων, η δημιουργία λογισμικού για έρευνες αγορά και η ανάπτυξη βάσεων δεδομένων.

ΠτΘ: κ. Μακρή, σας ευχαριστούμε πολύ.

Γ.Μ.:
Κι εγώ σας ευχαριστώ.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.