21.591 ευρω συγκεντρωθηκαν «τρεχοντας» για τον «ΠΕΡΠΑΤΩ»

Από τους συμμετέχοντες δρομείς στο «SNF RUN: Τρέχοντας για το μέλλον» και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το ποσό των 21.591 ευρώ επέλεξαν να διατεθεί στον Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων ν.Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» οι δρομείς που συμμετείχαν στον βραδινό αγώνα δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας για το μέλλον που διοργάνωσε και φέτος για 5η συνεχόμενη χρονιά στις 23 Ιουνίου, κατά τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.  
 
Και φέτος χιλιάδες δρομείς συναντήθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και συμμετείχαν σε δύο διαδρομές, 6 και των 10 χιλιομέτρων, καθώς και διαδρομή 1 χιλιομέτρου για αθλητές των Special Olympics, για να τερματίσουν στη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, το Summer Nostos Festival (SNFestival), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).
 
Ο «αγώνας SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον» δεν είχε αγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο υπήρξε επίσημη χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους, ενώ όσοι δρομείς το επιθυμούσαν πέραν από την χαρά της συμμετοχής είχαν την ευκαιρία να ενισχύσουν τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της διοργάνωσης ενισχύοντας τρεις οργανισμούς που αφιερώνουν το  έργο τους στην υποστήριξη, μέσω του αθλητισμού, ανθρώπων με αναπηρία, μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ». Το ποσό δε που συγκεντρώθηκε όπως είχε ανακοινωθεί τριπλασιάστηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση του έργου των μη κερδοσκοπικών οργανισμών.
 
Το προσκλητήριο του ΙΣΝ βρήκε θερμή ανταπόκριση και στο κομμάτι της ενίσχυσης του φιλανθρωπικού χαρακτήρα της διοργάνωσης, καθώς από την συνεισφορά των δρομέων συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό των 15.590 ευρώ για την ενίσχυση τόσο του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ», όσο και του έργου των Συλλόγων ΚΕΘΙΣ και Π.Α.Σ.Κ.Α.
 
Με τον τριπλασιασμό των ποσών αυτών από πλευράς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών – ΚΕΘΙΣ θα ενισχυθεί με το ποσό των12.669ευρώ, ο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Ανάπηρων (Π.Α.Σ.Κ.Α.)  με το ποσό των 12.510 ευρώ, ενώ ο «δικός μας» «ΠΕΡΠΑΤΩ» θα λάβει και τη μερίδα του λέοντος, ήτοι το ποσό των 21.591 ευρώ.
 
Στην τελετή απονομής των μεταλλίων του αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, τον «ΠΕΡΠΑΤΩ» εκπροσώπησε ο πρόεδρός του κ. Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε το σύνολο όσων συνεισέφεραν στην επίτευξη του σκοπού του αγώνα, αλλά και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την πρωτοβουλία και την συνεχή στήριξή του, επισημαίνοντας πως το ποσό αυτό για τον Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» θα συμβάλει στην κάλυψη των λειτουργικών εξόδων συμμετοχής ατόμων με αναπηρία, (μετακίνηση, διατροφή, κόστος εξωτερικών δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα, θεραπευτική ιππασία και κανό) τα οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Συλλόγου.
 
Των βραβεύσεων ακολούθησε ένα εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων, αλλά και η μεγάλη συναυλία της δημοφιλούς Ελληνίδας ερμηνεύτριας, Άλκηστης Πρωτοψάλτη, με την οποία και ολοκληρώθηκε εορταστικά  το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του SNFestival.

Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.