20μελης αντιπροσωπεια του Δικτυου «Trakyakent»στις Σαπες

Τριήμερη επίσκεψη σε Δήμους της Θράκης πρόκειται να πραγματοποιήσει από την Παρασκευή 31 Αυγούστου έως την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, η 20μελής αντιπροσωπεία Δημάρχων του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Δήμων «Trakyakent» και δημοσιογράφοι από την Τουρκία, σε ανταπόδοση αντίστοιχης επίσκεψης Ελλήνων Δημάρχων κι εκπροσώπων του Τύπου, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο χειμώνα.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στη βάση των ανταλλαγών επισκέψεων που οργανώνονται μεταξύ των φορέων διαδημοτικής συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας με στόχο την προώθηση και ανάδειξη της κοινής δραστηριότητας των Δικτύων Δήμων αλλά και τη διάδοση της συνεργασίας και των σχέσεων των τοπικών κοινωνικών στις δύο χώρες. Ακόμη στην ενίσχυση του τομέα του τουρισμού και στην προβολή του προφίλ των Δήμων της περιοχής.

Η αντιπροσωπεία θα αφιχθεί την Παρασκευή το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατασκηνωτικό Κέντρο Σαπών στην παραλία Πετρωτών όπου και θα φιλοξενηθεί κατά το τριήμερο της παραμονής της στη Θράκη. Τα μέλη της αποστολής θα υποδεχτεί ο Πρόεδρος του Δικτύου Δήμων «Πόλις»Δήμαρχός Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος. Στίς 8 το βράδυ της Παρασκευής οι Τούρκοι Δήμαρχοι και δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν το Δήμο Ιάσμου, όπου θα έχουν επαφές ενημερωτικού χαρακτήρα με το Δήμαρχο κ. Σταύρο Καζάκη.

Το Σάββατο στις 11 το πρωί η αποστολή θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Άρη Παπαδόπουλο, στην έδρα της περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Το πρόγραμμα της ίδιας ημέρας, περιλαμβάνει ακόμη επισκέψεις στους Δήμους Βιστωνίδας και Τοπείρου και ενημερωτικές συναντήσεις με τους Δημάρχους κ.κ. Βασίλη Τσολακίδη και Στέλιο Χατζηευαγγέλου όπως και ξεναγήσεις σε αξιοθέατα των δύο περιοχών.

Την Κυριακή στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση των Δημάρχων των φορέων διαδημοτικής συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στο Δημαρχείο Σαπών.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης της αντιπροσωπείας, θα είναι ο Δήμος Τραιανούπολής όπου θα αφιχθούν στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής. Τα μέλη της αποστολής θα υποδεχθεί ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Χρυσανίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.