20 εργαζομενοι στο ΚΥΤ Φυλακιου Εβρου ζητουν επαναπροσληψη και μονιμοποιηση

«Είμαστε απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του» τονίζουν σε επιστολή τους προς τους αρμόδιους

Την επαναπρόσληψη και μονιμοποίηση τους διεκδικούν εργαζόμενοι μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ που απασχολήθηκαν στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου. Σε ανοιχτή επιστολή που απευθύνουν στον Υπουργό Εργασίας, τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και στους τέσσερις βουλευτές οι εργαζόμενοι καταγράφουν τις κυβερνητικές παλινωδίες με τις αλλεπάλληλες παρατάσεις των συμβάσεων τους, παραθέτοντας παράλληλα τους λόγους που αιτούνται την επαναπρόσληψη και μονιμοποίησή τους.

Ολόκληρη η επιστολή τους είναι η κάτωθι:

«Εργαστήκαμε στο Κ.Υ.Τ. Φυλακίου είκοσι άτομα έχοντας συμπληρώσει 24 μήνες εργασίας. Το σύνολο των παρατάσεων που δόθηκαν με τις ανάλογες Κ.Υ.Α. και τα αντίστοιχα ΦΕΚ αναλυτικά, δίνονται ως εξής:

  • 1η δίμηνη παράταση Αριθμ. ΚΥΑ 8.6710, ΦΕΚ, Τεύχος Β’ 2214/13.06.2018
  • 2η δίμηνη παράταση Αριθμ. ΚΥΑ 8.8066, ΦΕΚ, Τεύχος Β’ 3417/10.08.2018
  • 3η δίμηνη παράταση Αριθμ. ΚΥΑ 8.9521, ΦΕΚ, Τεύχος Β’ 4528/17.10.2018
  • 4η δίμηνη παράταση Αριθμ. ΚΥΑ 9.41, ΦΕΚ, Τεύχος Β’ 1/07.01.2019
  • 8μηνη επιμήκυνση: Αριθμ. ΚΥΑ 9.3024, ΦΕΚ, Τεύχος Β’ 1789/21.05.2019.

Σε όλο αυτό το διάστημα των 24 μηνών εργασίας ανταποκριθήκαμε στον ρόλο μας τόσο επαγγελματικά, όσο και ανθρωπιστικά, αποκτώντας εξειδικευμένη εμπειρία και μια σειρά τεχνικών, διοικητικών και ειδικών δεξιοτήτων.

Όλοι οι εργαζόμενοι του Β’ κύκλου εργαστήκαμε με πολύ χαμηλές αποδοχές, αμειβόμενοι με τον κατώτερο μισθό των 546 ευρώ, κάτω από αντίξοες και επισφαλείς συνθήκες, χωρίς καταβολή επιδομάτων επικινδυνότητας και ανθυγιεινούς εργασίας.

Κατόπιν όλων των παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη:

  • Ότι οι προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές αυξάνονται
  • Ότι η διαχείριση αυτών των ροών δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ως μία έκτακτη ανάγκη με προσωρινά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
  • Ότι απαιτείται εξειδικευμένη εμπειρία από μόνιμο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία των Δομών
  • Ότι 2 χρόνια τώρα ως εργαζόμενοι έχουμε λάβει, μέσα από την καθημερινή μας επαφή και την εξυπηρέτηση ανθρώπων που, λόγω των δεινών που έχουν περάσει, χρήζουν ειδικής μεταχείρισης και συμπεριφοράς στην ομαλή ενσωμάτωση των προσφύγων-μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες, καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών.
  • Ότι οι ανάγκες στις Δομές και στο Κ.Υ.Τ. είναι πάγιες και διαρκείς
  • Το ομόφωνο θετικό ψήφισμα υπέρ του Β’ Κύκλου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας: Θέμα 51 που συζητήθηκε στις 26-11-2019 ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και είμαστε απαραίτητοι στις θέσεις εργασίας μας ως μοναδικοί εργαζόμενοι, καθώς δεν υπάρχουν μόνιμοι υπάλληλοι και δεν αποτελούμε επικουρικό προσωπικό.

Για όλους τους παραπάνω  λόγους, διεκδικούμε την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας με μόνιμη και σταθερή δουλειά, την αναγνώριση της σημαντικότητας μόνιμου προσωπικού και της ποιοτικής προσφοράς μας στο φλέγον ζήτημα του προσφυγικού- μεταναστευτικού στην χώρα μας, τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που καλύπτουμε σε έναν εργασιακό χώρο με δύσκολες συνθήκες και το ότι είμαστε απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Με εκτίμηση,
Οι 20 εργαζόμενοι Β’ Κύκλου του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα Νο9/2017

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.