20 χιλιαδες ευρω για το Δημοτικο Κυνοκομειο Κομοτηνης

Προμήθεια τροφίμων, φαρμάκων και εξοπλισμού για το Δημοτικό Κυνοκομείο από τον Δήμο Κομοτηνής

Συνολικά 20 χιλιάδες ευρώ για την προμήθεια τροφίμων, φαρμάκων και κτηνιατρικού υλικού για το Δημοτικό Κυνοκομείο θα διαθέσει ο Δήμος Κομοτηνής.
 
Συγκεκριμένα ο Δήμος Κομοτηνής θα προμηθευτεί τροφές, κυρίως στερεάς μορφής, συνολικής αξίας 13 χιλιάδων ευρώ για το Δημοτικό Κυνοκομείο αδέσποτων και φιλοξενούμενων ζώων του Δήμου Κομοτηνής.
 
Τα είδη, σύμφωνα με τη διακήρυξη, θα είναι αρίστης ποιότητας και θα ελεγχθούν με βάση τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, και αν τα είδη αποδειχτούν από τον έλεγχο ακατάλληλα η υπηρεσία έχει δικαίωμα να τα απορρίψει ή να επιβάλλει περικοπή λόγω υποβαθμισμένης ποιότητας.
 
Να τονιστεί πως η συγκεκριμένη εργασία θα γίνει από προσωπικό του Δημοτικού Κυνοκομείου με τα απαραίτητα προσόντα, καθώς και τα μέσα που πρέπει να διαθέτει, προκειμένου να διασφαλισθεί η αρτιότητα του προγράμματος εκτέλεσης της εργασίας που αναλαμβάνει. 

7 χιλιάδες ευρώ για φάρμακα 

Παράλληλα στο Κυνοκομείο θα γίνει προμήθεια φαρμάκων και εξοπλισμού αξίας 7.000 ευρώ, με περίπου 4.500 ευρώ να διατίθενται σε φάρμακα, περίπου 2.500 ευρώ σε αναλώσιμα χειρουργείου εξέτασης και εργαστηρίου και ένα μικρό ποσό για τον εξοπλισμό του ιατρείου.
 
Τα υλικά αυτά θα βοηθήσουν στην ομαλή λειτουργία του Κυνοκομείου, που περιλαμβάνει περισυλλογή των αδέσποτων ζώων από διάφορα σημεία του Δήμου και μεταφορά τους στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Κομοτηνής όπου γίνεται κτηνιατρική εξέταση των ζώων και ακολουθείται η διαδικασία εμβολισμού αποπαρασιτισμού στείρωσης σήμανση και επανένταξη του ζώου στο σημείο από όπου περισυλλέχθηκε.
 
Επίσης αν τα ζώα που περισυλλέγονται διαπιστώνεται ότι είναι τραυματισμένα ή πάσχουν από ιάσιμο νόσημα υποβάλλονται στην κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.
 
Στο Κυνοκομείο άλλωστε γίνεται η χειρουργική στείρωση των αρσενικών και θηλυκών υγειών σκύλων, η μετεγχειρητική νοσηλεία και θεραπεία που κρίνεται αναγκαία για την υγεία των ζώων, ο εμβολιασμός τους, η σήμανσή τους, προκειμένου να διακρίνονται τα στειρωμένα, ως ορίζεται στην κείμενη νομοθεσία, ενώ γίνεται και εξέταση των ζώων για λεϊσμανίαση.
 
Η προμήθεια των φαρμάκων και του εξοπλισμού αναμένεται να βοηθήσει στη σωστή λειτουργία του Δημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.